четвер, 02 травня 2013 18:17

Україна має показати Європейському союзу хоча б готовність до змін - нардеп

Україна має показати Європейському союзу хоча б готовність до змін - нардеп
Ірина Геращенко. Фото: lb.ua

До травневої перевірки готовності країни до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, Україна має показати Європейському союзу хоча б взагалі готовність до змін.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказала народний депутат від фракції УДАР Ірина Геращенко.

Вона наголосила, що Україна для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом ще має виконати низку умов, і одні з найголовніших з них — це вирішення питання вибіркового правосуддя та звільнення політичних в'язнів.

"У цьому блоці зобов'язань України велика частина не так законопроектів, які необхідно прийняти і розглянути у Верховній Раді, як блок реформ судової системи, відмова від вибіркового правосуддя, визволення політичних в'язнів", - наголосила нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У таборі Януковича бояться, що у 2015 році не домовляться з Тимошенко — політолог

Вона переконана, що одного звільнення екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка для вирішення цієї проблеми не достатньо.

"Ми вітаємо те, що сьогодні на свободі Юрій Луценко. Але очевидно, що цього так само не достатньо для того, щоби Євросоюз визнав, що в Україні немає вибіркового правосуддя. Власне, це вже задача президента, а не Верховної Ради — виконати ці зобов'язання", - підкреслила Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Буде нормально працювати. Буде демократичним каналом" - Княжицький про ТВі

Щодо законопроектів, які має ухвалити Україна для підписання Угоди, то на її думку, головне встигнути їх прийняти хоча б у першому читанні, аби вже протягом травні ухвалити в цілому.

"Європейському союзу треба показати готовність взагалі до змін", - підкреслила вона.

Крім того, за словами парламентаря, ще одне важливе зобов'язання України перед ЄС, яке вона має вирішити якомога швидше — це призначення перевиборів на 5-ти проблемних округах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радник Путіна: після підписання Угоди з Євросоюзом, Україна вже ніколи не вступить у МС

"Одна з частин цих зобов'язань України — це встановлення результатів виборів на 5-ти проблемних округах, де була просто вкрадена перемога опозиції. Необхідно, аби там вибори таки відбулися, якщо більшість так на цьому наполягає, але щоби вони були чесні, прозорі та демократичні. Хоча ми, наприклад, вважаємо, що потрібно там просто встановити результати. Для чогось закуплялися на всі дільниці веб-камери, на це було витрачено 1 млрд гривень. Власне куди вони пішли — невідомо, чому встановити результати неможливо — невідомо. І це так само є нашим зобов'язань перед європейською стороною, виконання якого, чомусь, партія влади не пришвидшує", - підкреслила Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «Україна має показати Європейському союзу хоча б готовність до змін - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути