середа, 12 березня 2014 06:33

УДАР і "Білий молот" узяли під приціл кадрового "опричника" Азарова
2

Народний депутат від фракції УДАРу Сергій Каплін звернувся до правоохоронних органів і Антикорупційного бюро з вимогою розслідувати діяльність директора кадрового департаменту Секретаріату Кабміну Юрія Євтєєва.

Зокрема, як повідомила прес-служба Капліна, політик направив відповідне звернення генеральному прокурору Олегу Махніцькому, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову та урядовому уповноваженому з питань боротьби із корупцією Тетяні Чорновол.

"За Євтєєвим тягнеться багаторічний кримінальний шлейф: п'яні "розборки" з сусідами, побиття та залякування беззахисних людей, підозри у вбивстві, захоплення землі в с. Осещина на Київщині та будівництво на скромну зарплату держслужбовця "Межигір'я-2", - уточнив нардеп.

За його словами, одіозний чиновник, якого охрестили "другим Лозінським", був одним з найбільш наближених до колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Каплін розповів, що ще в травні 2005 року Євтєєв разом зі своїм зятем і за сумісництвом працівником держохорони О. Швецовим побив своїх сусідів по дачі, стріляв у них з травматичної зброї, в результаті чого "один став інвалідом, а інший потерпілий був знайдений втопленим за загадкових обставин".

"Він також захопив у курортній зоні на Київщині громадський пляж. Сьогодні на цьому місці будується новий маєток кадровика Кабміну", - додав парламентар.

Ініціативу щодо негайної відставки Євтєєва підтримали в організації "Білий молот", що свого часу входила до складу "Правого сектора". Зокрема, його представники Мечеслав і Горан заявили Gazeta.ua, що люстрація держслужби повинна початися саме з "головного кадрового опричника" Азарова.

"Євтєєв є однією з ключових ланок у корупційному апараті. Його відставка має послужити реальним сигналом про готовність уряду провести оновлення держапарату і боротися проти корупції не тільки на словах, але й на ділі", - зазначили активісти.

На їхнє переконання, таким чиновникам не місце у Кабінеті міністрів.

"Такі люди не повинні прислужувати новій владі, якщо влада не хоче, щоб активісти Майдану її винесли за ноги разом з Євтєєвим", - підкреслив Мечеслав.

Зараз ви читаєте новину «УДАР і "Білий молот" узяли під приціл кадрового "опричника" Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути