пʼятниця, 11 грудня 2015 07:30

Науковець пояснив, чому не треба "дробити" області

Науковець пояснив, чому не треба "дробити" області

Ідея з утворення Криворізької області є просто недоцільною. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав керівник Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко.

"Немає ніякої потреби "дробити" області. Навпаки, після завершення адміністративно-територіальної реформи треба думати про їх укрупнення. Бо у багатьох регіонах з'явиться по 3-4 райони. І звичайно, що потреби у таких маленьких, подрібнених областях не буде. З точки зору європейських перспектив більшість наших областей занадто слабкі, щоб конкурувати за структурні фонди регіонального розвитку в ЄС", - пояснив Коліушко.

За словами експерта, сьогодні не треба "зачіпати області".

"Зараз на порядку денному - реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади. А це села, селища, міста. Щоб вся територія України покривалася спроможними громадами. Водночас треба реформувати районний поділ. Маємо 490 районів, а потрібно приблизно 130, враховуючи окуповані регіони. Тільки після того, як кілька років попрацює нове місцеве самоврядування, можна говорити про якісь реформи на регіональному рівні", - сказав він.

Водночас науковець додав: у зв'язку з агресією на Донбасі варто змінити межі Луганської області.

"Передавши північну частину, яка є історично Слобожанщиною, до Харківської області. Люди, які там живуть і не мають ніякого відношення до Донбасу історично, не повинні бути заручникам ситуації яка склалась. Фактично, вони є заручниками сталінського адміністративно-територіального поділу України", - резюмував Коліушко.

Раніше голова фракції "БПП" Юрій Луценко запропонував обговорити питання створення Криворізької області в рамках адміністративно-територіальної реформи.

Зараз ви читаєте новину «Науковець пояснив, чому не треба "дробити" області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути