неділя, 01 березня 2015 12:18

Вбивство Нємцова використають для нагнітання істерії в російському суспільстві – політолог

Вбивство Нємцова використають для нагнітання істерії в російському суспільстві – політолог

Професор політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань вважає, що влада Росії використає убивство опозиціонера Бориса Нємцова для нагнітання істерії в суспільстві.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua

"Причин убивства Нємцова кілька, - зазначає фахівець. Схилятися до якоїсь однією версії поки що зарано. Але ми розуміємо, що слідство в Росії перебуває під контролем Кремля, тому зробить такі висновки, які вигідні Путіну. Ми побачили це на прикладі справи української льотчиці Надії Савченко. У Росії створена атмосфера ненависті, пошуку внутрішніх і зовнішніх ворогів. Це доводиться до ірраціонального психозу. І саме за це відповідальність несе російське керівництво".

Убивство опозиційного політика не обов'язково здійснили представники влади, зауважує при цьому експерт.

"Це можуть бути якісь прихильники влади, що діють такими методами проти незгодних з політикою Кремля, - припускає фахівець. - Не виключено, що це справа рук кадирівців. Президент Чечні Рамзан Кадиров посилає своїх вояків в Україну воювати невідомо за що. Ці відморозки готові на все. Таке вбивство може бути і спробою залякати опозицію напередодні запланованого у Москві на 1 березня маршу миру. В авторитарних режимах влада завжди діє ірраціонально".

На думку політолога, слідство розроблятиме і версію українського сліду.

"Така версія вже озвучена в російських ЗМІ, - каже фахівець. – Не було б українського сліду, шукали б американський або сіоністський. Але дивно, що трагічна подія сталася біля Кремля, де завжди багато правоохоронців і камер спостереження. Та злочинців ніхто не затримав. Не можна виключати й інших версій убивства: особиста помста чи бізнесові інтереси. Але в даному випадку винна російська влада, яка створила атмосферу ненависті і показала, що можна вирішувати питання, вбиваючи людей. Так вона діяла на Кавказі, так нині діє в Україні".

Безпристрасного і неупередженого розслідування цієї справи не буде, переконаний експерт.

"Ми побачимо спроби дискредитації пам'яті покійного, намагання витягнути з його життя якісь негативні події або вчинки. Також чорнитимуть опозицію та людей, які підтримують Україну. Не залежно від того, які були мотиви убивства, його використають для подальшого нагнітання істерії в російському суспільстві", - підсумовує Олексій Гарань.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство Нємцова використають для нагнітання істерії в російському суспільстві – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути