пʼятниця, 20 листопада 2009 11:19

У Януковича перевірять диплом та науковий ступінь

У Януковича перевірять диплом та науковий ступінь

БЮТівець Володимир Яворівський просить міністра освіти Івана Вакарчука перевірити наявність у Віктора Януковича вищої освіти.

Відповідний запит Яворівського до Вакарчука на засіданні парламенту у п"ятницю зачитав перший віце-спікер Олександр Лавринович.

Яворівський просить міністра перевірити інформацію щодо вищої освіти у Януковича, а також щодо здобуття ним наукового ступеню "задля недопущення того, щоб людина без справжньої освіти стала головою держави".

Водночас комуністи Вікторія Дем"янчук та Ігор Калєтнік звернулися до генпрокурора з проханням перевірити "факти зловживання владою та перевищення службових повноважень міністром юстиції Миколою Оніщуком".

Депутати також просять у разі необхідності притягнути міністра до кримінальної відповідальності "у зв"язку з наявністю у його діях ознак злочину, передбачених статтями 364-365 Кримінального кодексу".

Нещодавно в центрі скандалу щодо фальшивого диплому опинився тодішній заступник глави СБУ Андрій Кислинський.

12 жовтня міністр освіти і науки Іван Вакарчук підтвердив, що Кислинчький не навчався на історичному факультеті Київського національного університету ім. Шевченка.

13 жовтня голова СБУ Наливайченко вніс президенту подання про звільнення Кислинського з посади заступника голови СБУ, яке Віктор Ющенко задовольнив.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «У Януковича перевірять диплом та науковий ступінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

80

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути