понеділок, 10 червня 2013 19:05

У "Свободі" розказали, чому Янукович не зустрічається із опозицією

У "Свободі" розказали, чому Янукович не зустрічається із опозицією
Ігор Мірошниченко Фото: news24ua.com

Керівництво "Свободи" піде на зустріч лідерів фракцій із президентом Віктором Януковичем. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "свободівець" Ігор Мірошниченко.

"Ми — конструктивна політична сила, яка хоче вирішувати проблеми. Нація не бачить президента. Яким би він не був, ми маємо його чути. Якщо він ховається навіть від депутатів, не кажучи вже про простих людей, то з ним немає сенсу працювати. Треба подивитися, для чого буде відведена зустріч із керівниками фракцій. Аби просто поговорити і забути? Чи все ж для того, аби обговорити можливу участь президента у виголошенні його послання в парламенті, яке роздали минулого тижня. Тоді Верховна Рада була заблокована через те, що Янукович відмовився прийти в парламент, а роздав нам книжки на 500 сторінок. Але нам потрібен президент, який би особисто виголосив послання. Якщо на зустрічі буде підніматися питання, коли він прийде, то керівники фракцій будуть готові до таких перемовин", - зазначив він.

Депутат вважає, що Янукович не проводить зустрічі із опозицією, тому що не має що сказати.

"Йому навіть немає про що звітувати перед своїми виборцями. Всі ті обіцянки про покращення провалені. Немає про що говорити, то й не ходить", - зауважив Мірошниченко.

Коментуючи заяви "регіоналів" про те, що Янукович прийде до парламенту для виголошення послання, коли у сесійній залі буде до нього повага, "свободівець" наголосив: "Повага до президента може бути тоді, коли він є Главою держави всієї країни, а не окремої партії, коли він чує людей, а не ігнорує їхні побажання. У нас є повага до інституту президентства. Хоча до людини, яка його уособлює, не є такою, якої хотілося б Януковичу. Йому треба не боятися критики, а доводити свою правоту та корегувати свою політику, якщо вона сьогодні нікого не влаштовує, в тому числі і Донецьк, який за нього голосував".

Політик також розказав, що "Свобода" проводить аналіз послання Януковича.

"Сам президент навряд чи його читав. Там є саме послання сторінок на 200. Решта — таблиці. Це такі статистичні дані, які знаходяться у відкритому доступі. Серед іншого там написані правильні речі. Наприклад, щодо інформаційної політики там говориться, що інформаційний простір окуповано, що у нас немає на телебаченні продукту власного виробництва, маємо засилля російських серіалів. Це очевидні речі. Януковичу це в його послання включили. Але я думаю, він ніколи такого не скаже", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" розказали, чому Янукович не зустрічається із опозицією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути