Ексклюзиви
понеділок, 12 серпня 2013 15:06

У "Свободі" нагадали Київраді про наслідки путчу: Хтось викинувся із вікна, хтось повісився

У "Свободі" нагадали Київраді про наслідки путчу: Хтось викинувся із вікна, хтось повісився
Андрій Іллєнко розповів про бойкот Київради. Фото: pravda.com.ua

"Свобода" планує привести до Київради 19 серпня 20 тис. киян, щоб добитися призначення виборів у столиці. Учасникам "незаконного" засідання ради прогнозує трагічну розв'язку.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп-"свободівець" Андрій Іллєнко.

"Наша позиція - незмінна. Це рішення суду (про легітимність Київради) - абсурдне, політично вмотивоване і замовне, воно суперечить Конституції. Якщо завтра суд прийме рішення, що Земля квадратна, що далі? Ми маємо зрозуміти, що судової гілки влади в Україні не існує і ніколи не існувало. Суди - усього лиш додатки до виконавчої гілки, вони виконують вказівки "згори". У мене не було ніяких сумнівів щодо того, яке рішення ухвалить суд", - сказав "свободівець".

Іллєнко наголосив, що не слід зважати на таку судову ухвалу.

"Хай вони такими рішеннями суду один перед одним вихваляються. Для нас, киян, українців, такі рішення суду нічого не змінюють. Очевидно, влада буде знаходити різні приводи, щоб якось узаконити узурпацію. Це їхні звичні методи. Нічого дивного чи нового у цьому немає. Уявіть, завтра чи за рік, такий самий суд прийме рішення, що вибори президента - не потрібні. Або ж Партія регіонів у Верховній Раді відмовиться голосувати за вибори президента без жодних аргументів, так само, як вони відмовилися голосувати за вибори у Києві. Виборів нема, то й нема. Нехай собі президент править скільки треба. Це одного порядку речі: сьогодні вибори у столиці відмінені, завтра - президентські", - пояснює нардеп.

Він також заявив, що добитися права обирати місцеве самоврядування кияни зможуть лише масовим виходом на вулицю.

"Я завжди казав, єдиний шлях для того, щоб думка киян була почута і вибори відбулися - це коли на вулиці Києва вийдуть десятки, а краще сотні людей. До виходу 2-4 тисяч людей влада звикла, до цього вона готова. Якщо вийде 20 тисяч, вони почнуть думати. Вийде 200-300 тисяч питання буде вирішене за 15 хвилин. Якщо зібрати у Києві стільки людей, можна буде ставити питання масштабніше, говорити не лише про призначення виборів у столиці, але й про зміну влади у країні", - говорить він.

Нардеп вважає, що все залежить від активності киян:

"Без них цього ніхто не зробить, нікому, окрім киян, це не потрібно. Якщо кияни готові, тоді можливо все, навіть 19 серпня, коли влада готує нелегітимну сесію Київради".

Іллєнко нагадав, що 19 серпня 1991 року почався путч ГКЧП в Москві.

"Дуже прикметний збіг. Цей путч закінчився розвалом Радянського союзу. Київрада збирається провести в цей день незаконне засідання. Вони закінчать так само. Їм варто вивчити історію. Ті, хто почав путч, закінчили трагічно: хтось викинувся із вікна, хтось - повісився, когось посадили до в'язниці. Нехай знають що трапляється із тими, хто хоче узурпувати владу", - наголосив "свободівець".

Він закликав киян 19 серпня вийти до Київради, щоб "подивитися в очі псевдодепутатам" і не зважати на так званий курортний період:

"Я розумію, що зараз курортний сезон, начебто, невчасно. Але сьогодні - курортний сезон, завтра - робочий, післязавтра - Новий рік. Такі речі завжди невчасні. Завжди здається, що було б краще зробити щось у інший час. Утім наше завдання - показати владі, що киянам не байдуже".

Він також додав, що "Свобода" має інформацію: 19 серпня влада готує альтернативний мітинг під стінам Київради.

"Влада збиратиме проплачену масовку, яка буде імітувати киян. Це будуть як завжди за гроші найняті люди, гопники, які робитимуть картинку. От тільки не зовсім зрозуміла їхня аргументація. Що це за кияни, які хочуть, щоб працювала нелегітимна Київрада? Справжні кияни повинні прийти і показати і депутатам, і цим найнятим манекенам, чого вони хочуть. А там вже побачимо, що буде далі", - підсумував політик.

Нагадаємо, Окружний адмінсуд Києва визнав Київську міську раду повноважною. Опозиційні фракції заявили, що 19 серпня влада планує провести позачергове засідання Київради. Його пообіцяли блокувати.

Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" нагадали Київраді про наслідки путчу: Хтось викинувся із вікна, хтось повісився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути