четвер, 19 січня 2012 17:59

У суді над Луценком сталася сутичка

У суді над Луценком сталася сутичка

У залі Печерського суду, де проходить засідання у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, відбулася сутичка.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав лідер громадської організації "Новий Київ" Зорян Шкіряк.

"Я, депутати Андрій Павловський та Володимир Ар'єв обурилися з приводу того, що продовжується судове засідання, не зважаючи на стан Юри. Він лежить на лаві. Він з 4.30 на ногах, знаходиться під дією знеболювального у напівпритомному стані. Суддя дав наказ видали із зали осіб, але не сказав, кого саме. Він не назвав жодного прізвища. Тому ми втрьох залишилися. "Грифон" намагався нас силоміць вивести. Нам вдалося відбити першу атаку. Ми залишилися в залі. Але керівник "Грифону" пішов викликати підкріплення. Більшого маразму, ніж того, що зараз тут відбувається, важко уявити", - зазначив він.

За словами Шкіряка, в залі знаходяться лікарі.

"Прокурори ухмиляються і пропонують продовжити засідання. Судді вийшли до тих пір, поки нас не видалять. Коли прийшла підмога, мене вивів підполковник Аніщенко, бо я не є народним депутатом. А  Ар'єва та Павловського виштовхали силою згідно наміченого сценарію. Письмове рішення щодо видалення нас із зали так і не надали", - зауважив лідер "Нового Києва".

"Тепер, враховуючи сьогоднішню ситуацію, ми будемо звертатися до міжнародних інстанцій щодо дій суду. Цих суддів мають судити, оголосити їх персонами нон-грата і позбавити виїзду до цивілізовані країни світу і блокувати рахунки. Вони порушили не тільки суддівську етику та норми людської моралі, а й Конвенцію з прав людини щодо поводження з підсудними", - додав він.

На вулиці в цей час чергували два автобуси "Беркуту" та джип.

Зараз ви читаєте новину «У суді над Луценком сталася сутичка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути