пʼятниця, 12 липня 2013 10:41

У Росії починається тиха паніка - експерт про угоду між Україною та ЄС

У Росії починається тиха паніка - експерт про угоду між Україною та ЄС
Олександр Палій вващає, шо Росія намагається політичними засобами набити собі економічний капітал. Фото: argumentua.com

Росія намагається через тиск зірвати процес підписання Україною угоди з Європейським Союзом.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"У Росії починається тиха паніка через те, що не зважаючи ні на які маразми української влади та спроби ставити "палиці в колеса", Україна рухається до підписання угоди з Євросоюзом. Свого часу Дмитро Медведєв уже роздавав ордени розвідувальним керівникам за зрив руху України до НАТО. Зараз Росія мріє про такий же результат щодо ЄС. Хоче вибити одну з ніг з-під України, аби було, як із Білоруссю - нікуди її не приймають, бо вона не потрібна. Звідси всі страшилки: заяви про те, що вони не будуть закачувати газ в українські газосховища, про економічні санкції", - наголосив він.

За словами експерта, Україна має витримати цей тиск.

"Зараз для України головне - не дати себе "зжерти" - не йти на конфлікти, але й не поступатися у стратегічних речах. В середині 90-х Єльцин малював так звану червону лінію у Європі. Через неї Польщі, Чехії, Угорщині не можна було переходити - вступати до Євросоюзу та НАТО. Ці країни знехтували погрозами і зараз нормально живуть. У Польщі середній дохід на душу населення суттєво більший, аніж в Росії. Це все результат того, що у політичних еліт вистачило твердості витримати залякування. Треба рухатися у відповідності до своїх інтересів", - зазначив Палій.

Політолог зауважив, що зараз Росія намагається політичними засобами набити собі економічний капітал - аби європейці відмовилися від перегляду довгострокових контрактів на газ.

Зараз ви читаєте новину «У Росії починається тиха паніка - експерт про угоду між Україною та ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

636

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути