середа, 17 червня 2015 14:22

У Путіна зараз є два варіанти дій і обидва смертельні - Піонтковський

У Путіна зараз є два варіанти дій і обидва смертельні - Піонтковський
Володимир Путін. Фото: www.unian.net

Останні півроку Кремль намагається всунути Лугандонію назад Києву, як ракову пухлину. А через неї отримати контроль над зовнішньою політикою України, змінити її Конституцію на свою користь.

Про це розповів в інтерв'ю "Країні" російський політолог Андрій Піонтковтский.

За його словами Захід направляв держ­секретар США Джон Керрі у середині травня в Росію для з'ясування ситуації.

"А за два дні на переговори у Москву прибула його (Керрі - ред.) заступник Вікторія Нуланд. Врешті Захід не прийняв путінських умов мирного співіснування. Вважав їх надто сприятливими для Росії, бо зберігалася її основна ціль: блокування європейського розвитку України і контроль над нею за допомогою Лугандонії. Перед самітом "Великої сімки" й після нього Захід заявив: якщо далі буде якась ескалація конфлікту, наприклад, рух до Маріуполя або спроба пробити транспортну дорогу в Крим, економічні санкції проти Росії будуть різко посилені. А Сполучені Штати додали, що переглянуть питання продажу летальної зброї для України", - розповів політолог..

"Тому в Путіна зараз є два варіанти – відступати під тиском Заходу і втрачати обличчя або ж різко змінити весь порядок денний й піти у військовий наступ на Донбасі. І тут особисті інтереси Путіна розходяться з інтересами його політичного оточення. Воно не хоче ескалації конфлікту із Заходом, бо з ним пов'язаний стиль їхнього життя. У них там гроші, сім'ї, коханки", - додав він.

За словами Піонтковського обидва варіанти "ведуть до політичної смерті Путіна".

"Російській еліті не потрібен президент, який втратив авторитет на Заході й не здатен там забезпечити безпеку їхнім активам. А в разі війни ситуація стане ще драматичнішою. Також це призведе до величезних втрат серед російських військовослужбовців, а суспільство цього не прийме. Путін вважав, що за "русский мир" люди вмиратимуть з ентузіазмом. Але ж ні, бо зараз найсекретнішою інформацією в Росії є дані про втрати серед військових. У разі масштабних зіткнень це будуть не сотні, а тисячі жертв, і це викличе суспільний протест. Тепер питання: зможе верхівка російської політичної еліти зупинити Путіна чи ні? Побачимо це в найближчі тижні. Якщо Путін надумає наступати, то літо для цього є сприятливим", - вважає політолог.

Повністю інтерв'ю читайте у свіжому журналы "Країна".

Зараз ви читаєте новину «У Путіна зараз є два варіанти дій і обидва смертельні - Піонтковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути