вівторок, 25 листопада 2014 16:58

У Порошенка кажуть, що нового спікера у четвер не обиратимуть

У Порошенка кажуть, що нового спікера у четвер не обиратимуть
Фото: espreso.tv

Верховна Рада можливо не буде розглядати питання обрання керівництва парламенту на першому засіданні 27 листопада. Так вважає народний депутат від партії "Блок Петра Порошенка" Павло Розенко.

"Політичні сили у четвер повинні пройти всі юридичні процедури, плюс формування фракцій, коаліції. І тільки це дасть можливість старту офіційних переговорів щодо формування комітетів і уряду в цілому", - сказав він.

На уточнююче запитання, чи допускає він, що керівництво Ради не буде сформовано на першому засіданні парламенту в четвер, Розенко заявив: "Так, я не виключаю. До обрання спікера Верховна Рада повинна пройти чималий шлях роботи".

"Якщо згадати всі попередні скликання Верховної Ради України, ніколи спікер не обирався відразу ж на першому засіданні. Є конституційна процедура, яка повинна усіма народними депутатами бути суворо дотримана, щоб не виникало питання щодо легітимності або нелегітимності обрання нового керівництва парламенту", - пояснив політик.

Разом з тим він зазначив, що президент Петро Порошенко та інші політики висловилися за те, щоб до 1 грудня були сформовані робочі органи Верховної Ради, коаліція повинна запропонувати свій склад Кабінету міністрів ".

Нагадаємо, що на 27 листопада призначено відкриття першої сесії Верховної Ради 8 скликання.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка кажуть, що нового спікера у четвер не обиратимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути