Ексклюзиви
пʼятниця, 02 листопада 2012 12:02

У Первомайську готуються до нового штурму ОВК. Стягується "Беркут"

У Первомайську готуються до нового штурму ОВК. Стягується "Беркут"
Якщо знову буде протистояння, то буде побоїще - керівник штабу опозиціонера. Фото: nikvesti.com

У Первомайську готується черговий штурм окружної виборчої комісії 132 округу.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів керівник виборчого штабу кандидата від BO "Бaтькiвщинa" Apкaдія Kopнaцькoгo Ігор Пилипчук.

"На цей момент нам вдалося примусити із заблокованого автобусу з "Беркутом", де знаходилися вилучені незаконно оригінали протоколів, повернути їх до ОВК, для того, щоби оформити їхню виїмку належним чином в належний час. Це компроміс. Але тут з чистого листа не почнеш, тому що після побиття вночі 10 осіб знаходиться в лікарні, одна жінка в дуже тяжкому стані на межі життя і смерті", - наголосив він.

За словами Пилипчука, зараз збираються члени ОВК для належного оформлення протоколів, але водночас до приміщення стягуються "беркутівці".

"Начебто вже погодилися все нормально протокольно оформити, зняти це на відео, але сидять два виконавці, стоїть ця коробка з опечатаними протоколами, а під дверима збирається "Беркут". Вони оновили свої сили, підтягують ще людей. Зараз "беркутівці" вибудували коридор аж до дороги. Тобто, вони зараз будуть знову штурмувати. Їм за будь-яку ціну не можна допустити, щоби протоколи були належним чином оформлені і було виписано з них результати. Це остаточно нас переконує, що вони їх вивозять виключно з метою підміни, з метою фальсифікації виборів по округу", - наголосив керівник штабу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Менти вломилися і тупо вішають нові результати виборів"

Водночас, Пилипчук наголосив, що збирати людей під ОВК дуже небезпечно.

"Є різні думки з цього приводу. Тому що люди постраждають. Але люди цього чути не хочуть. Вони все стоять, організовуються, підтягуються, хоча іде дощ,. Блокування ще не знято. Але міліції все більше і більше. Зараз подзвонили і сказали, що вирушив з Одеси ще підрозділ "Беркуту" з 200 осіб", - розповів він.

Загалом під ОВК стоять близько 300 людей, які прийшли захищати свої голоси. Пилипчук запевнив, що людей не мобілізують: "Я не можу взяти на себе таку відповідальність. Це не та ціна. Треба діяти інакше. А якщо зараз люди знову підуть на таке протистояння, то це буде просто побоїще".

Лідер Об'єднаної опозиції на Миколаївщині Вадим Меріков і нардеп Геннадій Москаль забрали, винесені раніше з 132 ОВК, протоколи і повернули їх назад в окружком. Відео: nikvesti.com

У крайньому випадку, наголосив керівник штабу, є документи, які можуть засвідчити факти фальсифікацій. Крім того, опозиціонери збираються звертатися до судів та міжнародних інстанцій з цього приводу: "У нас врешті є декілька завірених протоколів. Нехай спробують довести. Розумію, які в нас суди, але ми все таки будемо апелювати і до лідерів опозиції і до міжнародних інстанцій. Була неприхована підміна і фальсифікація на сайті ЦВК. Є члени комісій, і представники  від опозицій, від інших політсил, купа спостерігачів, які готові свідчити. Тому тут просто так справа не вирішиться".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беркутівців" у Первомайську заблокували "Камазом"

"Але що робити в цій ситуації, коли я на свої очі бачу, що формуються колони з "Беркуту". Не знаю, що там буде відбуватися, але вони готові до штурму. Це абсолютно видно по всьому — по розкладці, по тому, як вони вишуковані. І ДАІ починає штурмувати машини, які здійснювали перекриття, починають погрожувати людям, щоб негайно прибрали машини. Вони мають намір прибрати блокування, винести коробку і відвезти її в Миколаїв начебто до суду на перерахунок. З яких пір суд взяв на себе повноваження ОВК чи ЦВК — не зрозуміло", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «У Первомайську готуються до нового штурму ОВК. Стягується "Беркут"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути