середа, 07 вересня 2011 16:07

У НУ-НС хочуть, щоб опозиція в Раді діяла спільно

У НУ-НС хочуть, щоб опозиція в Раді діяла спільно

Фракції "Наша Україна - Народна самооборона" і "БЮТ-Батьківщина" можуть підписати угоду про координацію опозиційної діяльності в парламенті.

"Я думаю, що стала більш реальною перспектива підписання угод про спільну опозиційну діяльність у парламенті БЮТ і НУ-НС", - сказав журналістам в середу член фракції НУ-НС В'ячеслав Кириленко.

"Існує комітет опору диктатурі, і він повинен мати ефективний парламентський важіль впливу", - сказав Кириленко.

За його словами, якщо буде підписано таку угоду про координацію дій у парламенті, це дозволить опозиції діяти більш ефективно. При цьому Кириленко не уточнив, коли може бути підписана така угода.

Депутат повідомив, що має намір винести пропозиції про те, щоб підписати угоду про спільну діяльність з фракцією "БЮТ-Батьківщина" на найближчому засіданні фракції НУ-НС, яке відбудеться в четвер.

При цьому він зазначив, що проекту такої угоди поки що немає в текстовому варіанті, проте суть його буде зводитися до того, що всі парламентські і позапарламентські дії будуть узгоджуватися, для чого необхідно буде створити координуючий орган.

Кириленко підкреслив, що опозиційні політичні партії повинні скоординувати свої зусилля і на час виборчої кампанії з виборів депутатів до Верховної Ради.

"Це складніше питання (координація). У цьому питанні я йду далі, ніж мої колеги, і пропоную єдиний список для опозиції. Поки що не всі погоджуються. Я думаю, що з цієї теми буде дискусія", - підкреслив депутат.

Кириленко також повідомив, що пропонує, щоб опозиційні політичні партії погоджували і визначали єдиного кандидата в мажоритарних округах, якщо буде прийнято рішення про проведення виборів за змішаною виборчою системою.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС хочуть, щоб опозиція в Раді діяла спільно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути