понеділок, 21 березня 2016 12:44

У МЗС відреагували на заборону Геращенко в'їжджати до Росії

У МЗС відреагували на заборону Геращенко в'їжджати до Росії
Ірина Геращенко/ria.ru

Міністерство закордонних справ України різко засудило заборону народному депутатові, члену ПАРЄ, представнику на переговорах у Мінську Ірині Геращенко на в'їзд на територію Російської Федерації.

Про це ідеться в повідомленні на сайті закордонного відомства.

"МЗС України вимагає від російської сторони негайно скасувати це рішення, а також вжити всіх необхідних заходів з метою уникнення будь-яких подальших провокацій щодо родичів, близьких та адвокатів Надії Савченко, українських та іноземних журналістів, правозахисників, народних депутатів України, а також усіх інших представників України та міжнародного співтовариства, які присутні під час виголошення вироку", - ідеться в повідомленні.

У МЗС наголосили, що Росія створила штучні перешкоди представникові України у Тристоронній контактній групі для виконання своїх безпосередніх функцій.

"Такий крок російської влади є грубим порушенням зобов'язань Росії у рамках Мінських домовленостей щодо звільнення заручників та незаконно утримуваних осіб", - наголошують у відомстві.

Нагадаємо, уповноважену президента України Ірину Геращенко не пустили на суд до Савченко і на п'ять років заборонили в'їзд до Росії.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС відреагували на заборону Геращенко в'їжджати до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути