Ексклюзиви
вівторок, 15 лютого 2011 09:06

У Московському патріархаті набрехали про зустріч з Чорноволом перед смертю?

Намісник Києво-Печерської Лаври Павел вдався до дезінформації, заявивши про зустріч з Вячеславом Чорноволом за тиждень до його загибелі.

Про це сказали у прес-службі Народного руху.

Зокрема, Павел у своєму інтерв'ю сайту lavra.ua зазначив: "Я часто вспоминаю слова Вячеслава Чорновила, который за неделю до своей трагической смерти приходил в Лавру и был в моем доме. Мы беседовали и он сказал тогда: "Владыко, за вашей Церковью будущее, ибо здесь нет политики".

"Відповідна заява представника УПЦ МП є відвертою і брехливою провокацією. Вячеслав Чорновіл неодноразово публічно озвучував свою позицію щодо релігійного питання", - йдеться у повідомленні.

Як приклад, НРУ навів цитату Чорновола з однієї із авторських публікацій на цю тему в газеті Час-Time №52: "P.S. Щоб колеги-журналісти з "Киевских ведомостей" не звинувачували мене, як депутатів Поровського чи Червонія, в упередженості, уточнюю, що як віруючий належу не до УПЦ КП, а до Української Автокефальної Православної Церкви. Хоча мрію, щоб ці церкви об'єдналися. І (нехай вибачать мою наївність релігійні фанати) також мрію, щоб до цього об'єднання увійшли з часом і віруючі третьої галузки православ'я, вирвавшись з жорстоких обіймів московського патріархату і переорієнтувавшись на Українську державу та українську духовність". (В.Чорновіл "Пульс української незалежності. Колонка редактора" 2000 р.)

Прес-служба Руху також показала відскановані документи – приватний щоденник Чорновола, в якому вказані всі його зустрічі за два тижні перед його загибеллю.

Нагадаємо, В'ячеслав Чорновіл загинув в автомобільній катастрофі 25 березня 1999 року. Син екс-лідера Народного Руху, депутат Тарас Чорновіл дав дозвіл на ексгумацію тіла його батька.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Московському патріархаті набрехали про зустріч з Чорноволом перед смертю?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути