пʼятниця, 06 грудня 2013 18:38

У лікарнях на стаціонарі перебуває 62 особи, яких побив "Беркут" - нардеп

У лікарнях на стаціонарі перебуває 62 особи, яких побив "Беркут" - нардеп
Фото: segodnya.ua

На сьогодні на стаціонарному лікуванні перебувають 62 особи, постраждалі внаслідок силового розгону Майдану в ніч на 30 листопада і сутичок на Банковій 1 грудня.

Про це заявив голова комітету ВР з прав людини, народний депутат від "УДАРу" Валерій Пацкан на брифінгу в Штабі національного порятунк, - повідомляє прес-служба УДАР.

Він зазначив, що у більшості постраждалих - закриті черепно-мозкові травми, струс головного мозку і численні забої. Депутат передав журналістам списки всіх постраждалих, які перебувають на лікуванні, з зазначеними діагнозами по кожній людині. В цілому внаслідок сутичок 30 листопада і 1 грудня до медичних установ Києва звернулося 242 особи, серед яких 5 іноземних громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ця революція - боротьба за людське в людині" - Андрухович

"Хочу окремо сказати по затриманих хлопцях. Майже у всіх них закриті черепно-мозкові травми і забої. Ми вчора відвоювали Владислава Загоровка – він наразі перебуває в Олександрівській лікарні. І залишатиметься там ще три дні. Ми спільно з представниками Уповноваженого Верховної Ради з прав людини відвідуємо затриманих осіб, забезпечуємо їх медикаментами і з'ясовуємо, чи надають постраждалим необхідну медичну допомогу", - відзначив Валерій Пацкан.

Депутат також повідомив, що юристи опозиційних сил зараз готують документи для подання апеляцій на арешт постраждалих хлопців, адже вже у понеділок заплановані засідання суду по цих справах.

 

Зараз ви читаєте новину «У лікарнях на стаціонарі перебуває 62 особи, яких побив "Беркут" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути