вівторок, 28 січня 2014 18:33

У Кременчуці тітушки напали на нардепів-"свободівців"

У Кременчуці тітушки напали на нардепів-"свободівців"
Юрій Бублик. Фото: reporter.pl.ua

Вчора, 27 січня, у Кременчуці сталася сутичка між місцевими правоохоронцями, тітушками та народними депутатами від ВО "Свободи" Юрієм Бубликом, Олегом Сиротюком. В результаті останні отримали кілька синців.

"Ми переконалися у тому, що правоохоронці співпрацюють із тітушками. Спільно вони намагалися забрати із машини "швидкої" активіста кременчуцького Майдану Ігоря Чадюка, у якого стався гіпертонічний криз, - розповідає Бублик. - Правоохоронці хотіли затримати чоловіка нібито за спробу захоплення міськвиконкому та участь у масових акціях. Із самого ранку вони чергували під його дверима. Коли ж правоохоронцям вдалося потрапити до квартири активіста, вони почали проводити обшук. У результаті в Чадюка стався гіпертонічний криз".

Люди, які були свідками того, що відбувається, викликали "швидку допомогу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині секретар міської ради оголосив про вихід із Партії регіонів

"Коли лікарі намагалися госпіталізувати Чадюка, до машини "швидкої" підійшли правоохоронці та з десяток тітушок, - каже "свободівець". - Вони хотіли затримати активіста та відвезти його до райвідділку міліції. В результаті між присутньою громадою та тітушками почалася потасовка. Міліціянти стояли осторонь та ухмилялися. Жодної спроби зупинити конфлікт вони не прийняли. До речі, підвердженням моїх слів є запис з відеореєстратора".

Також Бублик зазначив, що законних підстав для затримання Чадюка у правоохоронців не було.

"Ми попросили міліціянтів показати рішення суду на обшук помешкання та затримання кременчуцького активіста. Ті папірці, які вони надали, були написані з купою порушень. Що дозволяє розцінювати дії правоохоронців, як політичні репресії проти учасників Євромайдану. Біля лікарні нас теж чекали тітушки. З горем пополам нам вдалося прорвати блокаду й провести Ігоря до лікарів", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «У Кременчуці тітушки напали на нардепів-"свободівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути