четвер, 13 червня 2013 17:26

У Кличка з'явилися п'ять "тушок"?

У Кличка з'явилися п'ять "тушок"?
Тарас Березовець. Фото: www.gart.org.ua

П'ятеро народних депутатів із парламентської фракції УДАР написали заяви про вихід з фракції. Вони вже знаходяться на столі спікера Володимира Рибака.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політтехнолог Тарас Березовець, посилаючись на власні джерела в парламенті.

"Ці п'ять заяв є. Вони у спікера, а він їх не запускає, тому що проти цього виступив категорично глава Адміністрації президента пан Льовочкін, який хоче зтушкувати УДАР. Завдання влади — показати, що корумпована фракція — це "Батьківщина", тому поки ходу цим заявам не дають", - наголосив він.

Окрім того, він зауважив, що за його інформацією "це має відбутися до кінця сесії, на останньому сесійному тижні, тобто на початку липня. До цієї дати, про це швидше за все буде оголошено".

Також, він наголосив, що не озвучить поки імена цих людей. "Я знаю прізвища цих людей, але я їх називати не буду. Якщо Голобуцький знає краще за мене, то добре. Але в мене інформація із першоджерел", - підкреслив експерт.

Водночас, Березовець, говорячи про майбутню парламентську роботу, зауважив, що окрім нових "тушок", в найближчому майбутньому може ще з'явитися нова група "За Юлю!", а можливо й фракція, сформована владою для знищення "Батьківщини".

"Зараз (у влади — ред.) стоїть завдання створення окремої фракції під технологічною назвою "За Юлю". Це спонсорує влада, вона хоче створити технічну фракцію, в яку ніби-то ввійдуть люди, які вірні Тимошенко. І вони будуть постійно атакувати "Батьківщину", - підкреслив він.

"Поки це буде група, в яку хочуть ввести "тушок". Але треба буди міняти Регламент, бо за Регламентом найменша фракція має містити 32 нардепи. Тобто треба внести норму, наприклад, складом не менше 14, чи 15 осіб. Ці люди, фактично є, але це треба внести зміни, і тоді запалиться зелене світло", - наголосив Березовець.

Водночас, політолог Олексій Голобуцький написав в Facebook, що це можуть бути Едуард Гурвіц та Руслан Сольвар. "Думаю, що це Сольвар, Гурвіц ... Але все буде залежати, чи будуть розборки по Василькову і чи будуть зроблені висновки по персоналіях. А так це може затягнутися надовго", - наголосив він.

Нагадаємо, у Верховній Раді створено п'ять фракцій: Партії регіонів, Батьківщини, УДАРу, Свободи, Компартії. Фракція УДАР налічує 42 народних депутати, головою обрано Віталія Кличка.

Зараз ви читаєте новину «У Кличка з'явилися п'ять "тушок"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути