пʼятниця, 27 квітня 2012 21:00

У історії є шанс дізнатися про донецький фашизм - "нунсівець"

У історії є шанс дізнатися про донецький фашизм - "нунсівець"
Олександр Чорноволенко про "регіоналів": я їх знаю, це прості хлопці. Фото: obozrevatel.com

Скасування депутатської недоторканності означає початок фашизму в країні.

Таку думку висловив народний депутат від фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Олександр Чорноволенко в ефірі "Ера FM".

"Вперше депутатську недоторканність в історії Європи зняли в Італії. Зняв у 20-ті роки Беніто Муссоліні, коли отримав більшість у парламенті, щоб посадити опозицію. Отже, у класичній теорії зняття недоторканності означає початок фашизму в країні. До речі, як тільки в Італії було сформовано перший демократичний уряд - там були християнські демократи і ліві сили - перше, що вони зробили, це поновлення депутатської недоторканності", - сказав він.

"Історія знає італійський фашизм, історія знає німецький фашизм. Зараз у історії є шанс дізнатися про донецький фашизм - фашизм, який пропагує Партія регіонів на чолі зі своїм лідером", - додав Чорноволенко.

Утім, "нунсівець" переконаний, що нардепи від фракції партії регіонів не знають, хто такий Беніто Муссоліні та що таке фашизм.

"Я їх знаю, це прості хлопці. Вони вирішили зробити піар, бо людям дійсно не подобається, що у когось є недоторканність. Але в опозиції відповідно до українського законодавства немає недоторканності", - підсумував Чорноволенко.

Нагдаємо, за даними голови ради "Центру підтримки громадських ініціатив" Андрія Карташова, майже 35% українців заявили, що потрібно ліквідувати недоторканність депутатів, 22% вважають, що треба запровадити норми, які визначають порядок притягнення депутата до відповідальності за невиконання своїх обов'язків, а 21% - що взагалі необхідно скоротити їх кількість.

Зараз ви читаєте новину «У історії є шанс дізнатися про донецький фашизм - "нунсівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути