середа, 30 жовтня 2013 09:15

"У Європи виникне необхідність усунути Януковича" - Соскін

"У Європи виникне необхідність усунути Януковича" - Соскін
фото: tvi.ua

Екс-прем'єра Юлію Тимошенко можуть не випустити на лікування за кордон, а Угоду про асоціацію - не підписати. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав економіст Олег Соскін.

"Знаємо всю витончену підступність Януковича. Це людина зі специфічною ментальністю. Такі сприймають середовище, як вороже, а людей — як тих, кого треба "розводити", вбивати, грабувати. Зараз в Україні фактично створено державу стаціонарного бандитизму. Це — науковий світовий термін, коли країна і найвищі пости захоплені бандформуванням", - зазначив він.

За його словами, якщо Угоду про асоціацію Україна не підпише, президент Віктор Янукович "закручуватиме гайки".

"Згадаймо, коли останній раз обирали президентом Білорусії Олександра Лукашенка. Він теж багато що обіцяв. Потім вибори були сфальсифіковані, люди вийшли на вулиці. І спецвійська Лукашенка влаштували бійню. Опозиціонери отримали вироки. Вибори 2015 року Янукович проведе так, як Лукашенко. Намалює собі потрібний результат. Віктору Федоровичу здається, що вулкан мовчить. Але це не так. У ньому зараз збирається дуже багато гарячої магми. Якщо цей вулкан, не дай Боже, прорве, то мало нікому не видасться. Усі складові революційної ситуації вже зібралися докупи", - зауважив Соскін.

Він вважає, що є ще один варіант розвитку подій - консервація ситуації.

"Цей процес іде паралельно з формуванням революційної ситуації. І якщо Угоду не підпишуть, він затягнеться. Вільнюський саміт — це точка неповернення для України. Грошовий зашморг із шиї Януковича ніхто не зніме й ніхто не вестиме з ним подальших переговорів. От Німеччина, наприклад, не парафує Угоду. Скажуть: не пізніше Різдва Тимошенко має бути на свободі. І тоді вся вина падає персонально на президента, якщо він її не випускає. І в такій ситуації Янукович уже точно не викрутиться. Усі контакти з ним припиняться в очікуванні певних кроків. От тільки як він їх робитиме? Ця "менопауза" може дуже погано для нього закінчитись. У Європи виникне необхідність усунути Януковича. Якщо в інших країнах змогли змістити диктаторів, то невже Віктор Федорович думає, що його не зможуть?", - наголосив Соскін.

Зараз ви читаєте новину «"У Європи виникне необхідність усунути Януковича" - Соскін ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

78

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути