четвер, 28 січня 2016 12:02

В "антикорупційного" нардепа Чумака хочуть забрати мандат

В "антикорупційного" нардепа Чумака хочуть забрати мандат

Регламентний комітет Верховної Ради має винести на голосування питання про позбавлення мандата нардепа від БПП Віктора Чумака. Про це Чумак заявив у "Facebook".

Питання порушили через нібито сумісництво Віктором Чумаком двох посад – члена Національного агентства із запобігання корупції та народного депутата України.

"Наприкінці 2015 року Кабмін видав розпорядження про моє призначення до Національного агентства з питань запобігання корупції. Але поки не відбудеться конкурс щодо дообрання двох членів цього агентства, його створення та реєстрація в державному реєстрі як юридичної особи заблоковані. Це дообрання має статися до кінця лютого. Але, знаючи нашу реальність, може затягтися і на невизначений термін", - пояснив Чумак.

Після консультації з юристами Чумак заявив, що "жодних посад поки не суміщає". Тому відкликав заяву про складення депутатських повноважень.

"Якщо один всім відомий народний депутат привселюдно заявив, що Чумака "ніяк не витиснуть" з парламенту, то дочекатися, поки всі процеси відбудуться природним чином і всі крапки над "і" будуть розставлені, ніхто не збирається. Витискати – значить витискати. Закон їм не указ", - сказав він.

Чумак має на увазі голову фракції БПП Ігоря Кононенка, який у грудні 2015 року заявляв, що "за депутатські крісла тримаються ті, хто більше за всіх кричить про корупцію".

"Ось того ж Лещенка, Заліщук і Чумака спробуй "видавити" з парламенту", - говорив Кононенко.

Зараз ви читаєте новину «В "антикорупційного" нардепа Чумака хочуть забрати мандат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути