понеділок, 16 січня 2012 17:03

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тюремщики не хотіли рятувати Тимошенко, коли вона знепритомніла - донька екс-прем'єра

Тюремщики не хотіли рятувати Тимошенко, коли вона знепритомніла - донька екс-прем'єра

Євгенія Тимошенко переконана: тюремщики не хотіли рятувати Юлію Тимошенко, коли та знепритомніла.

Про це донька екс-прем'єра розповіла в інтерв'ю Deutsche Welle.

"6 січня, після того, як моя мама випила ліки, які дали їй лікарі у в'язниці, вона знепритомніла на майже дві години. Після того, як, вийшовши з душу, попросила сусідку покликати лікаря. Сусідка намагалася це зробити, але лікар не з'являвся близько двадцяти хвилин. Коли ж він прийшов, то викликати "швидку" відмовилися. Постає питання, чому охорона і лікар, які бачили через відеокамеру цілодобового спостереження, що моя мати знепритомніла, не зайшли у камеру, хоча пост охорони - на відстані одного метра, тобто вони могли чути крики і стукіт у двері", - розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада фальсифікує інформацію щодо знепритомнення Тимошенко - адвокат екс-прем'єра

"Наступного дня її обстежили, хоча вона відмовлялася, бо боялася за своє життя. Лікарі зробили тести та аналізи, проте не показали результати ні їй, ні мені як члену сім'ї, ні захисникам. Нам так і не назвали діагноз і не пояснили, чому вона знепритомніла. Більше того, міністерські лікарі заперечують цей факт, коли ж ми попросили відеозапис, аби з'ясувати правду, вони сказали, що відеозапис не проводиться, а це брехня...", - наголосила донька екс-прем'єра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко довіряє українським лікарям, але чекає на канадських

Вона додала: "Підсумовуючи усі факти, стає зрозуміло, що вони не хотіли рятувати її. Вони дали їй ліки, які спричинили цю ситуацію, вони не хочуть погоджуватися з тим, що їй було погано і вона знепритомніла. Все це доводить, що існує загроза її життю, і якщо з нею щось станеться, ми не знаємо, чи нададуть їй необхідну допомогу".

Євгенія Тимошенко розповіла, що наразі екс-прем'єр досі не може ходити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко тричі на день обстежують лікарі - стан задовільний

"Їй не надають жодної медичної допомоги. Можливо, вони можуть викликати терапевта. Можливо, можуть проводити обстеження і писати якісь неправдиві діагнози, що вона в порядку і може рухатися. Однак, коли я відвідую її, вона не може рухатися, я допомагаю їй встати і потроху ходити, бо вона не може ставати на праву ногу,  я допомагаю їй лягти. Усе через сильний біль. Усе, що вони їй дають, - це трохи знеболювального", - розповіла Євгенія.

Зараз ви читаєте новину «Тюремщики не хотіли рятувати Тимошенко, коли вона знепритомніла - донька екс-прем'єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути