четвер, 17 січня 2013 12:37

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Тюремники не можуть припинити відеоспостереження за Тимошенко, бо відповідають за неї головою" - експерт

"Тюремники не можуть припинити відеоспостереження за Тимошенко, бо відповідають за неї головою" - експерт
Михайло Погребинський: Мета Тимошенко -залишатися в полі зору ЗМІ. Фото: www.poltava.pl.ua

Тюремники не можуть припинити відеоспостереження за Юлією Тимошенко, бо вони за неї відповідають.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Погребинський.

Він підкреслив, що акція непокори Тимошенко та приєднання до протесту жінок-нардепів пов'язана, перш за все, з бажанням залишатися у полі зору громадськості та ЗМІ.

"Політична мета цих акцій — це утримання в полі зору ЗМІ до Тимошенко і всіх справ, пов'язаних з нею, - пояснив експерт. - Це і є причина активності людей, які, власне, в політиці сьогодні завдяки Тимошенко. Бо, звичайно, ці жіночки (які протестують) без Тимошенко не потрапили б до Верховної Ради. Тому, думаю, це такий засіб бути в полі зору політичного українського буття у той час, коли ще всі відпочивають".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-нардеп не вірить, що Янукович дасть команду випустити Тимошенко

Однак, експерт підкреслив, що навряд чи тюремники зможуть піти на виконання вимог протестувальників, зокрема щодо ліквідації відеокамер у палаті екс-прем'єра.

"Все залежить від того, як це все буде сприймати начальство колонії і країни, бо, думаю, такі справи так чи інакше лягають на стіл керівництва країни. Мені важко собі уявити, як за цих обставин мали б діяти правоохоронці. Адже якщо є певні речі, які передбачені законом, то вони ж не можуть сказати: "Ну добре, оскільки депутати прийшли і тут бунтують, тоді ми відмовимося від виконання закону", - наголосив Погребинський.

Крім того, на думку експерта, тюремники не можуть виконати вимогу Тимошенко щодо припинення відеоспостереження, бо вони за неї "відповідають головою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники збираються подати до суду на жінок-нардепів, які чергують у Тимошенко

"Я так зрозумів, що відеоспостереження, проти якого виступає Тимошенко, суперечить закону. Водночас правоохоронна влада каже, що таки не суперечить. Я не знаю, як насправді. Та, думаю, що тюремники не можуть відмовитися від відеоспостереження, насамперед тому що, на них страшенна відповідальність за те, що відбувається з Тимошенко", - підкреслив він.

Погребинський додав: "Важко собі уявити, що буде із керівництвом колонії, якщо щось трапиться з Тимошенко. І для них відмовитися від відеоспостереження — це означає не спати вночі взагалі. Вони не бачать, що там відбувається і Бог його знає, що там може трапитися. І в разі чого, вони відповідатимуть головою. Тому, мені здається, вони відмовитися не можуть і як це розвиватиметься далі — важко сказати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із жінками-депутатами, які знаходяться у Тимошенко, немає зв'язку

Нагадаємо, що 8 січня Тимошенко оголосила про початок особистої акції громадянської непокори.

16 січня народні депутати від об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександра Кужель, Тетяна Слюз та Людмила Денисова приїхали на короткострокове побачення з екс-прем'єром Юлією Тимошенко в харківську ЦКБ № 5. Вони повідомили, що головна мета їхнього візиту - підтримка Тимошенко, однак пізніше заявили, що приєднуються до акції громадянської непокори екс-прем'єра і будуть разом з нею до тих пір, поки її вимоги не будуть виконані.

Зараз ви читаєте новину «"Тюремники не можуть припинити відеоспостереження за Тимошенко, бо відповідають за неї головою" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути