Ексклюзиви
субота, 24 грудня 2011 19:20

Тягнибок зняв голову Донецької організації "Свободи" через порівняння з Гітлером

Тягнибок зняв голову Донецької організації "Свободи" через порівняння з Гітлером

На XXIII з'їзді ВО "Свобода" було знято з посади голову Донецької міської організації Артура Шевцова. Ініціатором зняття з посади виступив голова партії Олег Тягнибок. Приводом стало опубліковане нещодавно на порталі "Острів" інтерв'ю з Шевцовим, в якому він зазначив, що "певна подібність з німецькими націонал-соціалістами у українських націоналістів є".

Окрім зняття з посади, Шевцову винесли догану та прийняли рішення заборонити йому обіймати керівні посади в партії.

Наприкінці з'їзду Олег Тягнибок з роздруківки зачитав фрагмент інтерв'ю:

"Шевцова запитують: "Яке ваше відношення до ідей Гітлера – багато хто вважає вас їх послідовниками?". Той відповідає: "У кожного своє відношення до Гітлера. Єдиної позиції партії з цього приводу немає. Що стосується схожості, то в різних країнах націоналізм має як схожі риси, так і відмінності. Тому неможливо заперечувати те, що певна подібність з німецькими націонал-соціалістами в українських націоналістів є. Не можна ігнорувати чужий досвід, якщо він може бути корисним для справи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" має стати партією професійних революціонерів - радник Тягнибока

"Як можна говорити таку маячню?! - обурився голова партії. - Існує позиція партії: Гітлер і Сталін – одне і те саме. Різниця між націонал-соціалізмом і соціал-націоналізмом величезна! Бодай тому що то є соціалізм, а то націоналізм! Сказане свідчить або про свідому провокацію, або про нерозуміння людиною партійної ідеології".

Шевцова зняли з посадою з формулюванням "за порушення дисциплінарного та партійного статутів". Проти проголосувало тільки три члена партії.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок зняв голову Донецької організації "Свободи" через порівняння з Гітлером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

116

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути