Ексклюзиви
субота, 11 лютого 2012 19:40

Тягнибок розкрив сценарій влади, як зробити Януковича вічним

Тягнибок розкрив сценарій влади, як зробити Януковича вічним

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок на зустрічі з донецькими прихильниками, яка відбулася ввечері 10 лютого, висловив впевненість у перемозі Комітету опору диктатурі на виборах, незважаючи на те, що робота в Комітеті, за його словами, йде важко.

"Сам факт створення Комітету опору диктатурі дуже налякав владу настільки, що вони подумують знову змінити "Закон про вибори". Вони вже зробили його найбільш вигідним для себе, а тепер хочуть заборонити одночасно йти на вибори по округу і за списком. Нам, наприклад, це не вигідно, тому що 25 яскравих фігур зі "Свободи" однозначно виграють по округах, і вони ж в списках. Влада так само хоче повернути норму про зняття кандидата за 2 дні до виборів за яку-небудь дрібницю.

А ще є інформація, що хочуть повернутися до бар'єра в контексті зменшення. Заради "Свободи" підняли прохідний бар'єр до 5%. Адже це не стосувалося ні БЮТу, ні "Фронту змін", стосувалося тільки нас. А тепер є слух - хочуть знизити прохідний бар'єр до 1 відсотка. В такому разі всі дрібні подумають: "О, так ми й самі пройдемо в парламент, навіщо нам у такому випадку єдиний список", - сказав він.

Тягнибок запевнив, що "Свобода" не вийде з Комітету опору диктатурі, хоча є побоювання, що диктатура докладе всіх зусиль, щоб розколоти комітет.

"Режим використовує силовий сценарій у випадку, якщо люди вийдуть на вулиці захищати свої голоси. І підтвердженням цьому служить призначення Ігоря Калініна главою СБУ і Дмитра Саламатіна міністром оборони. Вже дано вказівки, розроблена схема", - зауважив лідер партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Янукович не боїться, то має сам ініціювати імпічмент - Яценюк

Тягнибок розкрив секретний сценарій влади щодо продовження президентства Януковича на необмежений термін.

"Їм потрібно змінити лише одну норму Конституції: зробити так, щоб президента обирала Верховна рада - це останнє, що їм залишилося, - сказав лідер "Свободи" прихильникам. - Люди не замислюються, голосуючи за "незалежного" кандидата - а як він буде голосувати в парламенті. А ПР візьме від цього "незалежного", який пройде по мажоритарці всього 4 пункти. Перше - проголосувати за їх главу ВР, друге - за їх главу уряду, третє - підтримати ту єдину зміну Конституції, про яку я сказав. І четверте - у 2015 році обрати Януковича на другий термін президентства. Ось, що вони зажадають від "незалежних" членів парламенту. Цей сценарій вже запущено і єдине, що ми можемо протиставити, - об'єднання опозиційних сил".

Також Тягнибок окреслив свої плани у разі приходу в парламент.

"Імпічмен Януковичу. Новий закон про громадянство. Удосконалення законодавства, протидіє нелегальній міграції", - пообіцяв він.

А український парламент, на думку головного "свободівця" слід перейменувати в національні збори.

"Верховна рада - це колоніальна, радянська назва", - додав Тягнибок.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок розкрив сценарій влади, як зробити Януковича вічним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

72

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути