середа, 12 березня 2014 12:02

Турчинова хочуть позбавити посади через суд

Турчинова хочуть позбавити посади через суд

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відкрив провадження у справі про визнання неправомірними дій Верховної Ради щодо призначення на 25 травня 2014 року позачергових виборів президента і щодо покладення на Олександра Турчинова виконання обов'язків президента України.

Про це повідомив газеті "Вести" донецький адвокат Володимир Оленцевич, який і подав позов до суду.

За його словами, засідання суду призначене на 19 березня. Саме Оленцевич виступив з позовами про визнання незаконними указів Віктора Ющенка про присвоєння звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу. Ці позови були задоволені у квітні 2010 року Донецьким окружним адміністративним судом.

Не менш важливим є те, що розгляд позову Оленцевича 19 березня здійснюватиме суддя ВАСУ Михайло Зайцев, який вважається креатурою Андрія Портнова, тобто орієнтується на Віктора Медведчука. Саме Зайцев очолював колегію суддів ВАСУ, яка у березні минулого року позбавила мандату народного депутата України Сергія Власенка — захисника й одного з найближчих соратників Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Турчинова хочуть позбавити посади через суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути