вівторок, 25 вересня 2012 17:37

Троє кандидатів написали скаргу на четвертого

 

25 вересня троє кандидатів у народні депутати від виборчого округу № 200 – Павло Костенко, Андрій Дикун та Богдан Хмельницький в Умані підписали спільну заяву "Про загрозу фальшування виборчого процесу і скупку голосів за гроші кандидатом від Партії регіонів Антоном Яценком".

"Протягом тривалого часу кандидат у депутати від Партії регіонів Антон Яценко вдається як до опосередкованого, так і до прямого підкупу виборців. Зокрема, на зустрічах з виборцями він неодноразово заявляв і заявляє нібито про розробку і реєстрацію ряду законопроектів, спрямованих на вирішення конкретних проблем Уманського регіону. Зрозуміло, будучи чинним народним депутатом, він тим самим ставить себе у кращі, нерівні умови, ніж інші кандидати, - зазначено в заяві. - Наступним кроком підкупу виборців А. Яценком стало укладення угоди за результатами тендеру між Головним управлінням будівництва Черкаської облдержадміністрації та Приватним підприємством "Сфера-Пласт" на проведення міжселищного газопроводу в кілька сіл Уманського району — Бабанки, Косенівки, Танського, Добриводи вартістю 10,2 млн. грн."

В заяві йдеться, що замовлення фінансується з державного бюджету, роботи мають бути завершені до кінця цього року.

" На зустрічах з виборцями А. Яценко заявляє про те, що проводить газ в обмін на голоси виборців. Не зустрівши належного опору відповідних органів, громадськості, А. Яценко переходить до прямої скупки голосів виборців, укладаючи на зустрічах фальшиві угоди, взамін роздаючи всім бажаючим по 150 гривень готівкою. При цьому обов'язкова умова з його боку - витребування номерів паспорта та ідентифікаційного коду того, з ким підписується угода."

 

"Це мабуть перший випадок з усіх 225 округів, коли кандидати в народні депутати зібрались разом, щоб зробити спільну заяву, - сказав кандидат в народні депутати Павло Костенко. - Ми сподіваємось, що до нас долучаться інші кандидати. Виборчий округ № 200 – один із небагатьох округів нашої держави, де відбуваються, процеси, що відображають нечесну непрозору боротьбу. Провладний кандидат в депутати використовує технології, які на сьогоднішній день не тільки заборонені законодавством, але й взагалі чесну боротьбу ставлять нанівець."

Як зазначив кандидат у народні депутати Богдана Хмельницького нещодавно був виявлений договір в селі Полянецьке Уманського району Черкащини, за допомогою якого провладний кандидат нібито намагається перекупити людей:

"У цьому договорі є дві складові, на що потрібно звернути увагу. Тут безпосередньо вказано, що людина отримує 150 гривень за те, що пройде даний кандидат в депутати, і якщо він проходить то, за умовами договору, отримує людина ще 200 грн. І по-друге, кандидат в депутати ВРУ може розраховуватись лише з власних рахункових коштів, а от на другій сторінці договору вказане ТОВ "Перспективи розвитку" хто вони такі?"

За словами кандидата в депутати Андрія Дикуна те, що відбувається нині, не відбувається в жодній країні світу:

"А виборчий округ №200, мабуть, лідер в Україні по згадках в ЗМІ, - додав він. - Ми живемо в центрі Європи у країні, яка має величезний потенціал для розвитку. Якщо ми будемо продавати майбутнє наших дітей за 150 гривень, то ми продамо не свій голос, а свою країну".

Окрім того , кандидати звернулися до Окружної виборчої комісії 200 округу, до ЦВК, до Генеральної прокуратури України з проханням неупереджено і об'єктивно перевірити наведені у цій заяві факти і надати їм належну правову оцінку. Також вони звернулися до Комітету виборців України, громадських організацій, засобів масової інформації, журналістів з проханням не дати сфальсифікувати вибори.

Нагадаємо, що до виборчого округу №200 з центром в місті Умань Черкащини входять такі населені пункти: міста Умань, Христинівка, Монастирище та Монастирищенський, Уманський, Христинівський райони, частина Тальнівського району(виборчі дільниці № 710566, 710581). Загальна кількість виборців: 162 076. Всього по округу балотується 15 кандидатів-мажоритарників.

Зараз ви читаєте новину «Троє кандидатів написали скаргу на четвертого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути