вівторок, 10 вересня 2013 14:47

Спецтема: Росія проти України: нова "холодна війна"

Торгової війни з Росією не буде - Томбінський

Представництво Європейського Союзу в Україні та посольства країн ЄС представили у Києві інформаційну кампанію про асоціацію з Україною. Вона отримала назву "Сильніші разом". Символом обрали зірки ЄС зі стрічками в кольорах українського прапору. Разом логотип нагадує традиційний віночок.

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський розповів про важливість Угоди про асоціацію для обох сторін. "Ми дуже сподіваємось, що в листопаді, на саміті Східного партнерства у Вільнюсі цю Угоду таки підпишемо. Зараз хочемо познайомити українців з можливостями, які відкриваються для них після підписання цього документу", -  заявив Томбінський українською мовою. Посол ЄС працює в Україні лише рік, але встиг досить добре опанувати мову.

 

Щодо позиції Росії та її торгових воєн з Україною, Томбінський був категоричний: "Росія має чудові відносини з багатими західними країнами ЄС. Навряд чи вона буде їх псувати. Адже чудово розуміє, що створення економічних проблем для України автоматично означатиме їх створення для всього Євросоюзу. Через те, я думаю, ніякої торгової війни з Україною не буде".

Від України на презентації виступив заступник міністра закордонних справ Андрій Олефіров. Наголосив, що Україна буде цілком готова до підписання Угоди, і до кінця жовтня має виконати всі вимоги Європейського Союзу. На питання, чи це також стосується звільнення Юлії Тимошенко або її переведення на лікування до Німеччини, обидва відповіли однаково:
"До підписання ще три місяці, зараз ми ще не готові про це казати".

Від бізнесових кіл виступали президент Торговельно-промислової палати України Геннадій Чижиков та президент Європейської бізнес-асоціації Томаш Фіала. Обидва наголошували на вигоді асоціації насамперед для малих та середніх підприємств України.

"Для великих підприємств працювати з ЄС легше, а от для малого та середнього бізнесу це створює величезні перспективи — для них відкривається величезний ринок. До того ж, у самому Євросоюзі саме такі підприємства складають основу економіки", - зазначив Чижиков. Також розповів, що 75% інвестицій в економіку України надходить з країн ЄС. Проект "Сильніші разом" розрахований на чотири місяці, - триватиме як інформаційна кампанія, що включатиме чимало зустрічей, презентацій та конференцій не лише в Києві, а й в усіх обласних центрах України.

Зараз ви читаєте новину «Торгової війни з Росією не буде - Томбінський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

142

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути