четвер, 29 серпня 2013 19:22

"Торговельна війна" - лише репетиція: у посольстві РФ радять уважно читати проект Угоди

"Торговельна війна" - лише репетиція:  у посольстві РФ радять уважно читати проект Угоди
Фото: 24.ua

Старший радник посольства РФ в Україні Ігор Севастьянов заявив, що ситуація з українськими товарами на російській митниці була репетицією щодо посилення контролю у разі підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"У нас є побоювання, що в разі підписання цієї угоди можливе перетікання або витіснення на наші ринки або взагалі реекспорт товарів з Євросоюзу через Україну і Туреччину на наш ринок", - сказав він.

"Тому була проведена, чи що, репетиція, які можливі заходи посилення контролю, тим більше Україна переходить на правила визначення товару, які прийняті в Євросоюзі", - додав радник.

Дипломат нагадав, що фактично йдеться про те, що кожна країна, у тому числі і Україна, і Росія, має право здійснювати митний контроль більш суворо або більш ліберально.

"Ось ми напередодні через те, що у нас є такі цілком обґрунтовані побоювання, провели свого роду репетицію", - зазначив дипломат.

За його словами, уряд Росії не приймав жодних обмежувальних заходів з приводу ввезення українських товарів. Севастьянов порадив українському бізнесу ретельно вивчити проект Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

"Угода про асоціацію - досить об'ємний документ і далеко виходить за рамки звичайних угод про зону вільної торгівлі", - зазначив він.

Дипломат ще раз заявив, що при вступі Києва до Митного союзу українська економіка отримає додаткові $ 9-10 мільярдів на рік. При цьому зближення з Євросоюзом дасть мінус $ 2-3 мільярди.

Нагадаємо, під час засідання в Брюсселі в середу, 28 серпня, члени комітету закордонних справ Європарламенту назвали кроки Росії щодо обмеження українських товарів політичними і неприйнятними.

Зараз ви читаєте новину «"Торговельна війна" - лише репетиція: у посольстві РФ радять уважно читати проект Угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

96

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути