четвер, 22 грудня 2011 11:00

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко відмовилась шукати в українських судах правди

Тимошенко відмовилась шукати в українських судах правди

Юлія Тимошенко заявила, що відмовляється від будь-якої участі у судовому процесі та від подання касації на рішення судів першої та другої інстанцій.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, лист Тимошенко з-за ґрат зачитав керівник групи захисту екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Спостерігаючи з-за ґрат Лук'янівського СІЗО за виставою жаху, безглуздя та абсурду, на яку перетворився судовий процес, пов'язаний з моїм ім'ям, я ухвалила рішення: відмовитися від будь-якої участі в цьому ганебному процесі та від подання касації на рішення судів першої та другої інстанцій", - йдеться у заяві Тимошенко.

На її переконання, сьогодні в Україні повністю відсутня судова система і правосуддя як таке.

"Шукати в українських судах правди та справедливості - абсолютно марна справа. Чинна влада, режим Януковича знищили судову владу вщент. Немає в судах ні честі, ні справедливості, ні істини, а лише – підлість, залицяння з режимом та знущання над людьми", - вважає Тимошенко.

"Про який пошук правди може йти мова, коли тебе, прикуту до ліжка, раптом хапає спецназ і волоком тягне до медчастини, щоб довести, що ти можеш ходити? Як можна вірити тому суду, в який ти, під час розгляду твоєї ж справи, навіть не можеш потрапити, не зважаючи на всі твої вимоги, протести та заяви?" - поцікавилась екс-прем'єр.

У цих умовах вона не бачить ані доцільності, ані необхідності й "далі підтримувати фарс в українських судах".

"Я не буду у них шукати правди, бо там її немає... Вірю, що Європейський суд з прав людини дасть оцінку тому абсурду та злочину, який українська влада називає судом", - зауважила політик.

Водночас вона зазначила, що попри всі тортури, катування та знущання владі не вдалося її "зламати, і ніколи не вдасться".

"Я продовжую свою боротьбу, бо навіть тут, за ґратами, почуваюся більш вільною людиною, ніж всі януковичі разом узяті за можновладними парканами", - підкреслила Тимошенко.

Після цього на знак протесту проти свавілля, яке чиниться судом, народні депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" піднялися зі своїх місць в Апеляційному суді Києва, скандуючи "Юля! Юля!", і залишили судове приміщення.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко відмовилась шукати в українських судах правди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути