вівторок, 03 серпня 2010 11:28

Тимошенко влаштує однопартійцям перевірку на міцність

Тимошенко влаштує однопартійцям перевірку на міцність

Метою проведення праймеріз в партії "Батьківщина" є "перевірка потенційних кандидатів на міцність і якість".

Про це йдеться в методичних рекомендаціях центрального штабу партії Юлії Тимошенко, в яких міститься механізм проведення праймеріз напередодні місцевих виборів у регіонах, повідомляє "Комерсант-Україна".

"Кожен бажаючий бути включеним до списку кандидатів повинен пройти спеціальний тест, який підтверджує його потенціал для участі у виборах", - йдеться у документі.

Для включення до партійного списку претендент має зібрати не менше 10% підписів мешканців громади району, області...., де він має намір стати депутатом і однопартійців (не менше 20%), які постійно проживають на території відповідної місцевої ради.

Після цього місцева організація партії повинна розмістити "на стендах у місцях масового перебування людей" оголошення із зазначенням дати, часу і місця проведення попередніх партійних виборів і обов'язково запросити на них місцеві ЗМІ.

"Обрання кандидатів проводиться шляхом відкритого голосування, по закінченні якого підводиться підсумок і складається рейтинговий список", - уточнюється в рекомендаціях.

"У період з 9 по 15 серпня в населених пунктах в місцях скупчення людей будуть встановлені мобільні пункти (намети), в яких місцеві жителі зможуть ознайомитися з складеними за результатами праймеріз попередніми списками кандидатів", - йдеться у документі.

На бланку під прізвищем кожного кандидата всі охочі з числа місцевих жителів зможуть зробити позначку про підтримку або непідтримку кандидата або написати про нього окрему думку.

Планується, що після громадського обговорення на засіданні бюро облорганізації партії буде сформовано остаточний список кандидатів і до 27 серпня він буде поданий до виконавчого секретаріату політради партії.

У документі також описані критерії та вимоги до кандидатів. Зокрема, "чітке розуміння мети перебування в депутатському корпусі" і підбірка матеріалів ЗМІ "з висвітленням результатів діяльності".

У той же час БЮТівець Роман Забзалюк зазначив, що вказівки Центрального штабу є лише рекомендаціями.

Як ми раніше повідомляли, БЮТівець Андрій Шевченко заявив, що "Батьківщина" планує завершити проведення праймеріз до середини серпня.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко влаштує однопартійцям перевірку на міцність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути