неділя, 12 липня 2009 16:59

Тимошенко дала зелене світло малій авіації

Тимошенко дала зелене світло малій авіації
Набула чинності урядова постанова, яка спрощує дозвільну систему для польотів малої авіації. Представники уряду сподіваються, що це допоможе регіональним аеропортам збільшити кількість клієнтів, а також покращить ситуацію в авіабудуванні.

"Тепер все просто: пілот зобов"язаний повідомити маршрут польоту та відзвітувати, що долетів. Така легкість дасть поштовх для відновлення занедбаних регіональних аеродромів та іншої інфраструктури для малої авіації. А найголовніше – оживить авіабудування", - зазначив народний депутат України, член комітету з питань транспорту та зв"язку Борис Шиянов.

У Державній авіаційній адміністрації запевняють, що такі зміни сприятимуть підвищенню безпеки польотів, адже у постанові уряду виписаний чіткий перелік порушень повітряного простору з відповідним адекватним покаранням для пілотів.

Нагадаємо, відповідно до нових змін до Положення про використання повітряного простору, повітряний простір, що доступний для загального повітряного руху, поділяється на:

- контрольований повітряний простір, у межах якого можуть забезпечуватися усі види обслуговування повітряного руху (диспетчерське, польотно-інформаційне та аварійне);

- повітряний простір поза межами контрольованого повітряного простору, де забезпечується в установленому порядку тільки польотно-інформаційне та аварійне обслуговування.

Згідно з документом, у разі виконання польотів цивільними повітряними суднами поза межами контрольованого повітряного простору ОПР польотно-інформаційне та аварійне обслуговування здійснюється відповідно до встановленого порядку. Під час виконання таких польотів екіпаж повітряного судна несе відповідальність за своєчасне проходження передпольотної підготовки, отримання відповідної аеронавігаційної інформації, зокрема про наявність заборони та обмеження використання повітряного простору, та безпечне виконання польоту.

Якщо повітряне судно виконує польоти поза межами контрольованого повітряного простору на висоті не більш як 1500 метрів над середнім рівнем моря, то запит про умови використання повітряного простору користувачами не здійснюється, крім польотів, що виконуються в тимчасово зарезервованому повітряному просторі, повітряному просторі, де управління повітряним рухом здійснюють органи управління Повітряних Сил Збройних Сил та інших державних органів, а також в межах зони з особливим режимом використання повітряного простору, передає ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко дала зелене світло малій авіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути