неділя, 24 червня 2012 18:57

Такого негативного ставлення до української влади не було з початку 90-х - Тарасюк

Такого негативного ставлення до української влади не було з початку 90-х - Тарасюк
Борис Тарасюк: влада згортає демократичні надбання помаранчевої революції. Фото: obozrevatel.com

Чинна влада загострює внутрішньополітичну ситуацію в Україні.

Про це заявив народний депутат, голова Народного Руху України Борис Тарасюк.

"Напруження виходить від нинішньої влади, яка згортає демократичні надбання помаранчевої революції, веде наступ на об'єднану опозицію, на лідерів опозиції. Заводить політично-мотивовані судові справи над лідерами опозиції, Юлією Тимошенко, Юрієм Луценко та іншими опонентами нинішньої влади. Все це відбувається на фоні падіння авторитету влади. За результатами опитування більше 70 % громадян не довіряють чинній владі", - сказав він.

Тарасюк також окреслив своє бачення зовнішньополітичної ситуації:

"Такого негативного ставлення до української влади не було ще з часів 92-93-го років, коли загострилося сприйняття України під час гострої суперечки щодо долі ядерної зброї на території України. Тоді наша держава була країною-вигнанцем, як з боку демократичного заходу, так і Росії. Аналогічна ситуація повторюється і зараз. Все це веде до різкого падіння іміджу нашої держави за кордоном. Проти керівництва нашої країни застосовують методи міжнародної ізоляції. Про це свідчить скасований саміт країн центральної Європи, який нинішня влада хотіла організувати в 12 травня в Ялті. Він не відбувся через те що лідери 16 країн центральної Європи відмовилися від участі в саміті. Про це також свідчить рішення урядів деяких країн не відвідувати офіційних заходів пов'язаних з Євро-2012 в Україні".

Тарасюк також повідомив, що об'єднана опозиція веде перемовини з "Європейською партією" Катеринчука, а партія Віталія Кличка "Удар" відмовилася від об'єднання з опозицією, але у випадку входження в парламент буде тісно з ними співпрацювати.

ВІДЕО: Олег Скрипка: із самого початку прагнув співпрацювати з владою

Щодо кількості рухівців у списку від об'єднаної опозиції політик чіткої відповіді ще не дає:

"В нас є домовленість із лідером опозиції Юлією Тимошенко, але зараз ще тривають дискусії щодо формування списку. Тому про представленість Народного Руху у списках я ще сказати не можу. Це стане відомо на з'їзді об'єднаної опозиції 31-го липня. А щодо представників Руху по мажоритарних округах, то вже сьогодні погоджено 8 представників Народного Руху, що отримають підтримку об'єднаної опозиції".

Відповідаючи на запитання журналістів, чи не стане об'єднана опозиція роз'єднаною після виборів, Тарасюк запевнив:

"Немає сумніву в тому, що ті хто пройде по списках і по мажоритарних округах, будуть створювати одну фракцію. Також заявляв Віталій Кличко, що "Удар" працюватиме з об'єднаною опозицією, а це вже передумови створення більшості. Так само в мене немає сумніву, "Свобода" в разі проходження, буде входити до фракції об'єднаної опозиції".

Зараз ви читаєте новину «Такого негативного ставлення до української влади не було з початку 90-х - Тарасюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

164

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути