Ексклюзиви
четвер, 28 квітня 2011 20:55

Табачник вважає, що вчителі мало отримують, бо мало працюють

Табачник вважає, що вчителі мало отримують, бо мало працюють

Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник заявив, що акції шкільних вчителів з вимогою підвищення їм заробітної плати не зможуть змінити закон про державний бюджет.

Про це він сказав під час відеоконференції з педагогами Одеси, Львова, Харкова та Дніпропетровська.

Коментуючи інформацію про те, що на 18 травня заплановані чергові мітинги працівників освіти щодо підвищення їм заробітної плати, міністр підкреслив: "Ви ж розумієте, що травневими мітингами ми бюджет не змінимо", - заявив Табачник.

"Ви добре пам'ятаєте, напевно, які були навантаження на вчителя в середній школі за радянських часів - 18 годин (на тиждень). Але всі вчителі - принаймні, у моїй, 4-й середній школі - боролися за півтори ставки, за 27 годин, і більшість мали навантаження 21-22 години", - сказав він.

"На сьогодні скільки у нас навантаження в середньому по країні на вчителя в загальноосвітній середній школі? Відповім - 14 годин, а в деяких областях вже дійшло до 12", - констатував Табачник.

При цьому міністр нагадав, що на початку 90-х років минулого століття навантаження на вчителя київської середньої школи складало навіть 30 годин. "Хіба не в цьому криється в півтора-два рази менша заробітна плата?", - Заявив він, додавши, що профспілки не хочуть бачити цього нюансу.

Крім того, Табачник підкреслив, що цього року вчителі вже отримали до заробітної плати надбавку 20%, і зазначив, що в 2011-му ще планується підвищення зарплати працівників бюджетної сфери в цілому.

Нагадаємо, 22 березня під стінами Кабміну в Києві вже відбувся мітинг працівників освіти, які протестували проти низького рівня свого життя.

Зараз ви читаєте новину «Табачник вважає, що вчителі мало отримують, бо мало працюють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути