пʼятниця, 27 вересня 2013 16:59

"Свободівці", яких затримали за зруйнування Леніна, кажуть, що вождя навіть не бачили

"Свободівці", яких затримали за зруйнування Леніна, кажуть, що вождя навіть не бачили
Фото: vklik.org.ua

Сьогодні Апеляційний суд Полтави скоротив "свободівцю" Сергію Бондарю час домашнього арешту на дві години у нічний час та зобов'язали носити браслет. Проте у наявності таких браслетів немає.

Про це Сергій повідомив у коментарі Gazeta.ua.

Його та ще трьох активістів — Руслана Андрійка та Віктора Поштара звинуватили у повалені пам'ятника Леніну на Полтавщині.

"Апеляційний суд Полтави частково задовольнив наше клопотання. Змінив адресу та призначив домашній арешт за місцем прописки, а не там, де я колись проживав. Також суд скоротив час перебування під арештом на дві години — це з 20.00 до 6 ранку та зобов'язав носити браслет. Яких, наскільки мені відомо, абсолютно ніде немає в наявності", - розповів активіст.

За його словами, у партії "Свобода" так і не знають чи справді у Петракіївці був повалений пам'ятник Леніну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківська "Свобода" пропонує перейменувати проспект Леніна на Шевельова

"До матеріалів справи не долучили, наскільки мені відомо, жодного речового доказу з місця. Ніхто не проводив ніяких експертиз. Нам абсолютно не відомо за яких умов був повалений цей пам'ятник і коли", - зауважив Бондарь.

На думку активістів партії, ці звинувачення — це запланована спецоперація та провокація.

Нагадаємо, 19 вересня на Полтавщині двоє міліціонерів зупинили автомобіль активістів "Свободи". Шестеро "свободівців" затримали за підозрою у повалені пам'ятника Леніна у селі Петракіївка Хорольського району. У відділі зв'язків з громадськістю місцевої міліції повідомили, що інформація про руйнування пам'ятника надійшла до Хорольського райвідділу міліції від 37-річного мешканця району. Чоловік повідомив, що зловмисники після вчинення правопорушення втекли на мікроавтобусі "Фольксваген".

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці", яких затримали за зруйнування Леніна, кажуть, що вождя навіть не бачили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути