Ексклюзиви
вівторок, 10 вересня 2013 17:42

"Свободівець" вважає, що став законодавцем "моди" на знесення пам'ятників Леніну

"Свободівець" вважає, що став законодавцем "моди" на знесення пам'ятників Леніну
Ігор Мірошниченко. Фото: www.news24ua.com

Народний депутат від партії "Свобода" Ігор Мірошниченко, який брав безпосередню участь у знесенні пам'ятника Леніну у місті Охтирка Сумської області, каже, що своїм прикладом породив цілу хвилю подібних акцій.

Про це він повідомив у коментарі Gazeta.ua, коментуючи те, що у вівторок у місті Узин Київської області невідомі зруйнували одразу два пам'ятника Леніну.

"Я думаю, що я безпосередньо до цього маю відношення з однієї простої причини. Той приклад який я подав Охтиркою, сподіваюся він буде дієвим для всіх небайдужих українців. Взагалі ще дуже багато "болванів" цих стоїть", - сказав "свободівець".

Він також розповів, що після Охтирки йому постійно пишуть про подібні інциденти.

"У мене є інформація, що там було не тільки 2 памятники. В соцмережах люди говорять, що їх багато де зараз зноситься. Я думаю, що це дуже позитивно", - зазначив Мірошниченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одразу два пам'ятника Леніну зруйнували на Київщині

На запитання, чи не є подібне знесення незаконним, "свободівець" відповів: "Правильно було зроблено. Ці пам'ятники не мають жодного культурного значення, жодного історичної цінності. Вони здебільшого не мають жодних документів. Насправді це (знесення "свободівцями" пам'ятників Леніну - Gazeta.ua ) є виконання тих указів Ющенка на декомунізацію і позбавлення тих символів, які пов'язані з голодомором".

"Стосовно Охтирки, ми зараз подали судовий позов. Там абсолютно незаконно по-злодійськи вночі був перевстановлений пам'ятник, при чому зовсім не схожий на Леніна. Зараз триває суд. Хочемо допомогти релігійній громаді позбутися цього "опудала". Оскільки земля ця належить церкві, на ній має бути відбудовано храм. Комуністи вони злочинці. Вони без жодних документів зробили все це злочинно", - додав нардеп.

Нагадаємо 15 лютого група активістів ВО "Свобода" знесла пам'ятник Леніну на центральній площі міста Охтирка Сумської області. У березні знесений пам'ятник повернули на постамент.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівець" вважає, що став законодавцем "моди" на знесення пам'ятників Леніну ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути