четвер, 24 січня 2013 16:59

"Свободівець" пояснив, чому його не влаштовує політика Нацради з питань телерадіомовлення

"Свободівець" пояснив, чому його не влаштовує політика Нацради з питань телерадіомовлення
Ігор Мірошниченко взявся виправляти помилки Нацради. Фото: sd.net.ua

Нардеп-"свободівець" Ігор Мірошниченко хоче показати членам Нацради із телебачення і радіомовлення, що "вони не боги" і призначити інших, які б ретельніше контролювали контент. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Телеканали не хочуть виховувати суспільство, а навпаки паразитують на відсутності смаку і ще далі заглиблюють у деградацію наше українське суспільство. Крім того багато українофобного контенту, контенту, який викривляє нашу історію, насміхається над нашою гідністю. Безперечно, і сцени насильства, постійна кров  ні до чого доброго не призводять.  Відповідно усім цим повинна займатися Нацрада з питань телебачення і радіомовлення. Але вона видаючи ліцензії з одного боку не передбачає таких вимог, з іншого не стежить навіть за дотриманням тих вимог, які є у ліцензії. Є питання щодо квотування мови. На жаль, зняли цю норму через закон Ківалова-Колесеніченка. Але ніхто не відміняв дитячих програм, пізнавальних, культурно-освітніх і наукових. Телеканали, беручи на себе певні зобов'язання їх просто ігнорують, відповідно Національна рада сьогодні себе дискредитувала. Я підготував звернення, депутатські запити і буду робити усе, принаймні, щоб у тій частині, яка йде за квотуванням Верховної Ради, повноваження членів Нацради припинити", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція передала спікеру 158 підписів для для скликання позачергової сесії

Мірошничекно вважає, що підставою для цього необ'єктивні результати конкурсів.

"Були оголошені вакантні 23 частоти, національна радіокомпанія подала заявку на участь у 23 конкурсах, а виграла один, в Березані, де не було жодного конкурента. Інші частоти були віддані комерційним радіохвилям, які мають абсолютно одноманітний контент. Абсолютно не мають ні дитячих програм, ні пізнавальних, ні наукових, ніяких. Відповідно це лише музика. Такого контенту у всіх регіонах достатньою. А те, що пропонує Національна телерадіокомпанія, це по перше відповідає нормам закону про доступ до інформації. Цього права Нацрада позбавляє людей, відповідно повинна нести за це відповідальність", - впевнений він.

"Свободівець" розповів, що витребував протоколи конкурсів.

"Коли голосували, пан Манжосов двічі агітував, казав, що голосуватиме за радіо "Шансон". Мені дивно, що в українського чиновника такого високого рангу так дивні смаки. Адже йдеться про романтизацію тюремної лірики", - каже він.

Разом із юристами нардеп з'ясовує як можна припинти повноваження членів Нацради.

"Сьогодні вони у нас  недоторканніші і незайманіші, ніж усі депутати та сам президент. Є квота Верховної Ради — 3 людини.  Принаймні за квотою Ради будемо пробувати припинити повноваження. Ще одна вакансія вільна адже Калєтнік пішла в депутати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Виродки типу Табачника панічно бояться безсмертя ідеї Шухевича та Бандери" - Фаріон

Мірошинченко додав, що членів ради треба покарати і показати їм, що "вони не боги", а також змусити їх прозвітувати про свою роботу.

"З іншого боку Національна радіокомпанія зі своїм контентом, розбудувавши мережу мовлення у фм-діапазоні, могла б стати  основою для суспільного мовлення. А суспільне мовлення — це зобов'язання України перед Європою. Я з Андрієм Шевченком та Тарасом Кутовим від УДАРу  зареєстрували законопроект щодо суспільного мовлення", - додав він.

Нардеп наголосив "якщо ми популяризуємо кров і насильство, виходячи на вулиці, ми не матимемо гарантії, що не зустрінемо це у реальному житі".

Зараз ви читаєте новину «"Свободівець" пояснив, чому його не влаштовує політика Нацради з питань телерадіомовлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути