вівторок, 08 січня 2013 11:52

"Свободівець": "Не треба казати: Ось хтось мало працює!"

"Свободівець": "Не треба казати: Ось хтось мало працює!"
Андрій Мохник. Фото: baseofmp3.com

Верховна Рада працює дуже активно завдяки новим депутатам. Про це у коментарі сказав нардеп-"свободівець" Андрій Мохник.

"Я не вважаю, що Верховна Рада не активна. Основна її робота відбувається у комітетах. А вони були сформовані на останньому засіданні. За той весь період перед Новим Роком, після Різдва, відбудуться перші установчі засідання. Де вже відбулися, де ще відбудуться. Будуть розподілені повноваження, створені підкомітети. Будуть також розглянуті ті законопроекти, які, відповідно до регламенту, перенесені з 6 каденції. Тобто ті, які були проголосовані у першому читанні, і вони зараз зареєстровані у другій каденції", - каже "свободівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Золотий" гопак Усика, рокіровка Суркіс-Коньков, "Металіст" без Ярославського: ТОП-12 подій українського спорту в 2012 році

Мохник також наголосив, що відповідно до Конституції України друга, весняна сесія Верховної Ради розпочинається у другий вівторок лютого.

"Відповідно до Конституції України Верховна Рада перша осіння сесія починається у перший вівторок вересня, а друга сесія, зимова чи весняна — у перший вівторок лютого. До того є, власне, перерва. Це відповідно до чинного законодавства, як це було всі минулі каденції. Робити з цього якусь публіку і казати: "Ось, хтось мало працює...". Я думаю, що діяльність Верховної Ради має визначатися не тільки законами, які ухвалювалися за помахом руки Чечетова-піаніста, але зі шкодою для української держави. Має визначатися якістю законопроектів", - запевняє він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симоненко побачив, як "Свобода" відбирає у нього революціонерів

Нардепа розповів, що скільки разів збиратимуться комітети протягом січня залежить від тої кількості законів, які на сьогодні призначені до розгляду у комітетах.

"Це — не рівномірна кількість. Є комітети де вже буде розглядатися 20-30 законопроектів, а є такі — де 2-3. Все залежить від специфіки. Адже навантаженість на комітети економічного блоку чи правового набагато більші, ніж на комітети у справі гуманітарного боку", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заявами про Митний союз Янукович замірює тиск у суспільстві - "бютівець"

Мохник додав, що "уся основна робота почнеться з лютого". " Насправді, я вважаю, що доволі швидко Верховна Рада, на своїх установчих засіданнях обрала керівництво, призначила депутатів у комітети, призначила керівництво комітетів. Власне, якщо порівняти із попередніми каденціями, коли відбувалися тривалі спікеріади, коли уже довго відбувалася оця установча робота, то сьогодні вона відбувалася доволі швидко. Це теж заслуга теперішніх парламентських сил, які поставили одну з ключових вимог — вимогу персонального голосування, тобто присутність депутатів у залі. У тому числі від партії влади, які, власне, ухвалювали рішення".

Зараз ви читаєте новину «"Свободівець": "Не треба казати: Ось хтось мало працює!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути