середа, 27 лютого 2013 20:41

"Свободівці" збирають кошти на встановлення пам'ятника Бандері в Луцьку

"Свободівці" збирають кошти на встановлення пам'ятника Бандері в Луцьку
"Свободівці" хочуть встановити пам'ятник Бандері у Луцьку біля РАЦСу. Фото: gpravda.com

Народний депутат від ВО "Свобода" Анатолій Вітів ініціював збір коштів на спорудження пам'ятника Героєві України Степанові Бандері у Луцьку. Згодом він і ще двоє нардепів-"свободівців" із Волині Євген Мельник та Валерій Черняков передали 25 тисяч гривень на пам'ятник.

"Ми хочемо встановити пам'ятник Бандері у Луцьку біля РАЦСу. Там є досить велика площа, - розповідає Gazeta.ua Анатолій Вітів. - Коли вибирали місце під пам'ятник, то було багато дискусій. Але ми хотіли, щоб монумент був величний, як і людина, якій ми його ставимо. Зараз іде збір коштів. Орієнтовно це буде понад 1,5 мільйона гривень. У цю суму також входитиме реконструкція тієї площі. Вона там чимала, але її треба облаштувати, щоб це був єдиний ансамбль".

За словами "свободівця", початкові роботи вже зробили, коли визначили місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівненщині встановили перше в області погруддя Степану Бандері

"Наша фракція у Луцькій міській раді вже двічі виділяла певну суму на підготовчі роботи. Тобто початкові роботи вже фактично ведуться. Зараз збираються кошти на сам монумент, який орієнтовно коштуватиме десь 800 тисяч", - зазначив депутат.

Він розповів, що на сесії обласної ради виступав з цією ініціативою.

"Ми планували, щоб і облрада виділила якусь суму коштів. Але Волинська обласна влада є переважно провладною і прорегіональною. Тому категорично проти цього виступив губернатор та інші чиновники - депутати облради. У результаті рішення не прийнято. Хоча вони заявили, що можуть як люди дати від себе гроші на пам'ятник. Вони сказали, мовляв, подивляться, що зробить опозиція. То ми й ініціювали збір коштів", - пояснив Вітів.

Політик повідомив, що відразу після оголошення збору відгукнулися його колеги по партії, а також депутати з інших політсил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Прикарпатті тисячі людей прийшли на відкриття нового пам'ятника Шухевичу

"Відразу на сесії депутати виділили 10,5 тисяч. Мені вже також телефонували інші депутати-бізнесмени від облради з інших партій, які теж виділять гроші на пам'ятник. Чи виділить губернатор - побачимо", - зауважив нардеп.

Він також додав: "Уже є затверджений проект пам'ятника Бандері. Два роки тому він проходив громадські обговорення - волиняни дали добро. Залишилося лише зараз це втілити. Адже Волинь, на жаль, залишається єдиною областю Західної України, де такого пам'ятника провіднику українських націоналістів немає. І, враховуючи те, що Волинь - батьківщина УПА, це питання честі для нас як націоналістів, щоб цей пам'ятник стояв".

Для збору коштів на пам'ятник Степанові Бандері у Луцьку відкриють спеціальний банківський рахунок.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" збирають кошти на встановлення пам'ятника Бандері в Луцьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

179

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути