понеділок, 11 березня 2013 11:17

"Свобода" вимагає звіту силовиків про події в Гостиному дворі для розблокування ВР

"Свобода" вимагає звіту силовиків про події в Гостиному дворі для розблокування ВР
Фото: narodua.com

Парламентська фракція "Свобода" для розблокування Верховної Ради України (ВР) вимагає відповідальності силових структур про події в Гостиному дворі.

Про це РБК-Україна заявив заступник голови партії "Свобода", народний депутат фракції "Свобода" Юрій Сиротюк.

"Наша позиція буде спільною з "Батьківщиною" і "Ударом "щодо розблокування роботи парламенту. Тільки за умови, якщо це буде загальний і комплексний пакет вимог, це матиме ефект", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: "Ми не маємо права втратити Київ, а Кличко має найбільші шанси для того, щоб виграти місто"

Сиротюк додав, що основна вимога "Свободи" - зупинити політичні репресії: "При чому, що ми вимагаємо зупинити не тільки політичні переслідування опозиції, але і зупинити репресії проти народу. Ми бачимо репресії не тільки у вигляді судового переслідування депутатів опозиції, але і репресії щодо всіх громадян України. Ніхто не звернув уваги на рішення Кабміну, яким допускається введення надзвичайного стану в разі масових акцій протестів. Це означає, що звичайні мітинги і пікетування можуть стати приводом для введення такого надзвичайного стану, а значить і узурпації влади Президентом. Це є серйозним наступом на права громадян. Влада застосовує силові структури, які діють не законно, б'ючи не тільки людей, але й депутатів. Ця ситуація показала себе в повній мірі під час протистояння в Гостиному дворі в Києві. Тож це вимоги відносно силових структур, очевидно , буде нами підніматися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів підрахували, скільки дитячих життів забирає вперта опозиція

При цьому він підтвердив готовність "Свободи" взяти участь у спільному засіданні з вироблення остаточних вимог щодо розблокування парламенту: "Найголовніше, щоб у підсумку вимоги були консолідованими, щоб три лідери поставили свої підписи під спільним документом".

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" вимагає звіту силовиків про події в Гостиному дворі для розблокування ВР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути