Ексклюзиви
понеділок, 11 березня 2013 20:45

"Свобода" виключила з партії 4 депутатів на Рівненщині

"Свобода" виключила з партії 4 депутатів на Рівненщині
Фото: commerz.com.ua

Політрада ВО "Свобода" виключила з партії чотирьох депутатів місцевих рад на Рівненщині. У прес-службі націоналістів пояснюють, що забрали партквитки через порушення ними партійної дисципліни під час виборів у 2012 році.

"Мені точно відомо, що виключили з партії Олександра Лащука, депутата Рівнеради та Степана Молчана, депутата обласної ради. Щодо двох інших - Дмитра Сільмана, депутата Рівненської районної ради та Юрія Коробку, депутата Корецької райради, поки офіційної інформації не маю. Ми готуємо на завтра з цього приводу повідомлення для преси", - розповіла прес-секретар Рівненської обласної "Свободи" Вікторія Мамотюк.

Офіційно депутати втратили членство в "Свободі" через порушення партійної дисципліни.

"Перед парламентськими виборами на партійному з'їзді було ухвалене чітке рішенні, що ВО "Свобода" йде на вибори єдиним списком, а в мажоритарних округах ми підтримуємо одного кандидата від Об'єднаної опозиції. Однак, були члени партії, які порушили таку вимогу. Саме тому партійний суд зробив подання політраді щодо виключення таких людей з партії. Це стосується не тільки кількох осіб з Рівненщини, а й з інших областей України", - пояснила Мамотюк.

У прес-службі кажуть, що виключили з партії по кілька чоловік майже в кожній області. Рішення приймали тільки у випадку очевидності порушення однопартійцями вимог з'їзду. Зокрема, депутату Рівнеради Олександру Лащуку закидають те, що під час виборчої кампанії підтримав не єдиного кандидата від опозиції Юрія Вознюка, а його опонента Олексія Хахльова, зятя екс-президента Ющенка.

"Вніс подання на моє виключення особисто Олег Осуховський і його політтехнологи. Їхні кроки збігаються в часі з підготовкою до виборчої конференції ВО "Свобода". Планувалось переобрати нового голову обласної організації, який принаймні має хоч якесь відношення до нашого краю. Мене Осуховський звинувачує в порушенні дисципліни. Але про мою діяльність і партійну дисциплінованість нехай краще скажуть рівняни і однопартійці, - коментує Олександр Лащук. - У Рівному я був у витоків становлення партії. Майже всі члени міської організації прийняті за моєю рекомендацією. Практично всі акції опозиції відбувались не тільки за моєї участі, але й при активній організаційній роботі. Влада неодноразово проти мене подавала до суду".

Лащук очолює в Рівнераді постійну комісію з питань захисту прав людини, законності та правопорядку. Позаторік він надав розголосу результати тендеру, за якими дитячим садочкам закуповували овочі в десятки разів дорожче за ринкову вартість. Розповів, що тендерний комітет міського управління освіти очолювала чиновник, яка має судимість за зловживання службовим становище. Під час однієї з акцій протесту він спалив перед облдержадміністрацією прапор Партії регіонів.

"Дуже рідко доводилось бачити на акціях протидії режиму теперішніх опозиційних депутатів Рівненщини. Вони почали використовувати Юлині проблеми тільки під час виборів. Люди добре знають, що я організовував громадські слухання, не давав розкрадати кошти з бюджету, боровся з гральною мафією, виступав проти незаконних будівництв, зупиняв розтягування комунальних підприємств, говорив в прямих ефірах і в очі правду злодюгам, ходив на допити, не дозволяв труїти фальсифікатом дітей у садочках і школах", - зазначив колишній "свободівець".

Серед неофіційних причин виключення з лав "Свободи" чотирьох депутатів на Рівненщині називають внутрішньопартійний конфлікт між партійцями, які стояли у витоків становлення організації в краї та прихильниками нардепа Олега Осуховського.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" виключила з партії 4 депутатів на Рівненщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути