середа, 30 листопада 2016 18:47

"Свобода" вимагає відставки заступника міністра

Сьогодні активісти Всеукраїнського об'єднання "Свобода" пікетували Міністерство юстиції України. Вимагали відставки заступника міністра з питань євроінтеграції Сергія Пєтухова. Він заявив, що Україна може прийняти сирійських біженців замість однієї з країн Європейського Союзу в обмін на безвізовий режим.

Державні посади в Україні не можуть обіймати особи з недержавницькими поглядами. Про це під час пікету заявив лідер "Свободи" Олег Тягнибок. Тому, за словами лідера націоналістів, ставленик олігархів Сергій Пєтухов має піти у відставку.

  Лідер "Свободи" Олег Тягнибок
Лідер "Свободи" Олег Тягнибок

"Україна ні в якому разі не повинна виконувати всі забаганки Європейського Союзу – ми маємо виходити з наших національних інтересів. У нинішніх умовах відкривати двері для нелегальних іммігрантів – це державний злочин. Міністерство юстиції, зважаючи на спротив громадськості, заявило, що висловлювання Пєтухова – це позиція окремого чиновника, а не всього міністерства. Це правильно, але як буде покарано цього Пєтухова? Чи буде він залишатися на посаді? Чи достатньо того, що він отримає якісь догани від міністра? Така людина має піти у відставку. Наша позиція тверда й чітка: в українських міністерствах на різних керівних посадах повинні працювати державники. Люди, які діють, спираючись на національні інтереси, а не обстоюють інтереси олігархів і думають, як комусь догодити.

  Активісти ВО «Свобода» пікетували Міністерство юстиції
Активісти ВО «Свобода» пікетували Міністерство юстиції

Сьогоднішні національні інтереси – це збереження свого, робочі місця для українців, партнерські взаємостосунки з Європою, а не постійне стояння української держави в черзі. Влада вдається до неприпустимих речей заради безвізого режиму з ЄС. Так, Україна у складній економічній ситуації, у стані війни, але це не значить, що за такого хаосу ми повинні здавати українські позиції. Тому вимога нашого пікету однозначна: геть з українських державних установ чиновників із не державницьким мисленням", – заявив лідер "Свободи".

  Активісти ВО «Свобода» пікетували Міністерство юстиції
Активісти ВО «Свобода» пікетували Міністерство юстиції

Водночас Тягнибок нагадав, що "Свобода" наголошувала на неприпустимості прийняття в Україні нелегальних іммігрантів з інших держав від час свого заснування – з 1991 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не можемо бути відстійником мігрантів" - розкритикували заступника міністра

До пікетувальників не вийшов жоден представник відомства. Центральний вхід до будівлі, в якій здійснюється прийом громадян, було зачинено та закрито захисними ролетами.

"Свободівці" наголосили, що вони добиватимуться відставки чиновника.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" вимагає відставки заступника міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути