середа, 03 липня 2013 09:58

"Свобода" нагадала "регіоналу", що парламент — це не "блатной сходняк"

"Свобода" нагадала "регіоналу", що парламент — це не "блатной сходняк"
Фото: news2000.com.ua

Народний депутат від фракції "Свобода" Юрій Сиротюк повідомив, що його політична сила вимагає від нардепів працювати, не порушуючи законів. Якщо хтось вважає, що вони таким чином зривають роботу парламенту, то їм варто нагадати — що парламент — це не "блатной сходняк".

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Ми вимагаємо, щоби кожне питання порядку денного розглядалося по повній процедурі, щоб суспільство чуло аргументи політичних сторін, щоб партії не "кнопкодавствували", а розглядали законопроекти, бо ми готові працювати", - 6аголосив він.

Окрім того, він зауважив, що нардепи планували вчора плідно попрацювати, проте "спікер, розуміючи, що до обіду не було розглянуто і третини питань, перескочив через 17 питань порядку денного".

"Свобода" не блокує роботу парламенту, але якщо в будь-якій країні світу завдання опозиції слідкувати за законністю дотримання процедур більшістю, то так має бути і в нашому випадку. Ми маємо слідкувати за законністю дотримання закону про регламент, та інших законів, і пропонувати альтернативи владі, не сподіваючись, що вони будуть ухвалені", - додав політик.

Також, за його словами, нардепи від "Свобди" постійно "наголошують на моментах, коли більшість порушує Регламент".

"Якщо Олексій Азаров вважає, що вимога "Свободи" працювати по закону — це є зривом роботи парламенту, то я йому хочу нагадати, що це не "блатной сходняк", а вищий законодавчий орган влади, який діє в рамках Конституції, в межах визначеними Регламентом", - підкреслив народний депутат.

Нагадаємо, народний депутат від Партії регіонів Олексій Азаров заявив, що депутати від фракції "Свобода" навмисно затягують розгляд важливих законопроектів, винесених на засідання Верховної Ради.

"На жаль, песимізм викликає сьогодні поведінка партії "Свобода" - усе, що вони не роблять, вони роблять для того, щоб заблокувати роботу парламенту. Я не думаю, що сьогодні можна говорити про якісь корисні законопроекти, які поліпшать життя народу, тому що вони не будуть прийняті найближчим часом через абсолютно неконструктивну позицію опозиції", - сказав Азаров.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" нагадала "регіоналу", що парламент — це не "блатной сходняк"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути