четвер, 19 травня 2016 12:03

Соратник Яценюка у ГПУ зменшить вплив президента на Луценка - експерт

Соратник Яценюка у ГПУ зменшить вплив президента на Луценка - експерт
Карл Волох/gordonua.com

Генпрокурор Юрій Луценко зможе ефективно працювати з Дмитром Сторожуком, якщо депутата призначать першим заступником голови ГПУ. Імовірно, отримає цю посаду як "подяку" за голосування фракції за Луценка-генпрокурора.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив бізнесмен і блогер Карл Волох.

""Народний фронт" і "Блок Петра Порошенка" разом формують коаліцію. Луценко - призначенець у Генпрокуратуру від БПП. Було б дивно, щоб НФ не делегував свого представника йому в заступники", - сказав Волох.

Він зазначив, що це призначення матиме як позитивний бік, так і негативний.

"Доброго тут нічого немає. Але такі реалії. Очевидно, з такою умовою "Народний фронт" голосував за призначення Луценка на посаду. Сторожуком урівноважать наближеність Луценка до президента. За такого кадрового розподілу реформа прокуратури цілком можлива. Можуть бути проведені серйозні розслідування. Вони ж там не політикою будуть займатися. Політичне зведення рахунків малоймовірне. Луценко дуже серйозно поставився до свого завдання. Підіймають справи, ідуть наради", - розповів експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман сказав, що думає про Луценка-генпрокурора

Як повідомлялося, призначений 12 травня генеральний прокурор Юрій Луценко почав формувати свою команду. На посаду першого заступника глави ГПУ розглядають кандидатуру депутата від фракції "Народний фронт" Дмитра Сторожука.

Зараз ви читаєте новину «Соратник Яценюка у ГПУ зменшить вплив президента на Луценка - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути