вівторок, 09 квітня 2013 10:51

США та Ізраїль вимагатимуть покарання для черкаських антисемітів

США та Ізраїль вимагатимуть покарання для черкаських антисемітів
Правозахисника на мітингу в Черкасах побив екс-боксер на псевдо Вовчик Тайсон. Фото: dzvin.org

Черкаські опозиціонери встановили ім'я та прізвище нападника, який побив на опозиційному мітингу юриста Віктора Смалія. За їхнім твердженням, це професійний боксер зі Сміли на псевдо Вовчик Тайсон.

"Ми маємо прізвище нападника, але до певного часу не будемо його оприлюднювати, – каже прес-секретар опозиції Черкащини Тетяна Воронцова. – Нехай цим займуться правоохоронці, а ми надамо їм усі відеоматеріали. Хлопець провів кілька боїв на професійному рингу і, вочевидь, вирішив "продовжити кар'єру у "тулубюгенді".

Учора цю інформацію оприлюднили на прес-конференції в Києві Віктор Смалій та організатор опозиційного мітингу Максим Поляков.

"Ми знаємо не тільки бійця-боксера, а й прізвище того, кого наші активісти затримали й передали в міліцію, – каже Поляков. – Це колишній злодій, який попався на крадіжці золота. Там він пояснив, що прийшов на мітинг висловити свою думку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкаські євреї вимагають покарати провокаторів із написами на футболці "Бий жидів!"

Поляков учора розмовляв із депутатом ізраїльського кнесету.

"Сьогодні спробую зв'язатися з сенатором США. Світові держави стурбовані закликами "Бий жидів!", які невідомі провокатори нанесли на свої футболки під час мітингу в Черкасах. Вина у скоєному повністю лежить на губернаторові Тулубу. Наскільки мені відомо, подібні провокаційні футболки пропонували вдягти на багатьох мітингах в Україні. Всі губернатори відмовилися, а лише Тулуб погодився. То ж ми вимагаємо покарання не тільки для виконавців, а й для замовників акції. Сподіваємося, що тепер міліція зможе знайти їх", - наголосив опозиціонер.

"Керівництво обласної адміністрації та підпорядковані їй структури Партії регіонів взяли на озброєння провокування міжнаціонального конфлікту на території області. Фактично, справа виглядає так, що Черкаська обласна адміністрація налагодила виготовлення футболок із надписом "Бий жидів!", – вважає народний депутат Микола Томенко.

Нагадаємо, у суботу на мітингу в Черкасах невідомі вдяглися у футболки з написами: "Свобода" та "Бий жидів!". Учасники мітингу затримали одного із антисемітів і передали його в міліцію.

Зараз ви читаєте новину «США та Ізраїль вимагатимуть покарання для черкаських антисемітів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути