середа, 01 квітня 2015 01:58

США припинили діалог з Росією щодо систем ПРО в Європі - ЗМІ

США припинили діалог з Росією щодо систем ПРО в Європі - ЗМІ
www.eurasian-defence.ru

Керівництво Сполучених Штатів Америки припинило діалог з російською стороною щодо встановлення в європейських країнах елементів системи протиракетної оборони (ПРО) після проявів з боку Москви агресії по відношенню до України.

Про це заявив помічник держсекретаря з питань контролю над озброєннями Френк Роуз під час візиту до Бухареста, передає "Укрінформ".

"Втручання Росії в Україну, що сталося в порушення норм міжнародного права, призвело до призупинення нашого діалогу між оборонними відомствами, і наразі ми не залучаємо Росію до обговорення теми ПРО", - цитує прес-служба держдепу американського представника.

Як зазначив Роуз, до моменту призупинення цього діалогу, Росія продовжувала вимагати від США юридичних гарантій того, що американська ПРО не зашкодить або не зменшить стратегічного ядерного стримування РФ.

"Ми дали ясно зрозуміти росіянам, що Європейський поетапний адаптивний підхід (щодо розробки та встановлення систем ПРО – ред.) не спрямований проти Росії. Ми також дали зрозуміти, що ми не можемо і не будемо брати на себе юридичних зобов'язань або інших обмежень, які зменшуватимуть нашу здатність захищати себе, наших союзників і партнерів", - зазначив представник Держдепартаменту США.

Він пообіцяв, що Сполучені Штати й надалі добиватимуться того, щоб мати гнучке реагування на зростання балістичних ракетних загроз без будь-яких зобов'язань, що можуть обмежити можливості у сфері протиракетної оборони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна попросила у США захист від реактивних систем залпового вогню "Град", які використовують бойовики проти українських військових на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «США припинили діалог з Росією щодо систем ПРО в Європі - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути