субота, 07 грудня 2013 17:47

Спецтема: Євромайдан-2013

США вимагатиме негайно надати Україні безвізовий режим із ЄС

США вимагатиме негайно надати Україні безвізовий режим із ЄС
Фото: telegraf.com.ua

США звернуться до партнерів у Європейському Союзі з проханням негайно надати громадянам України безвізовий режим. Про це заявила віце-президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Вілія Алекнайте-Абрамікене, передає TBi.

За її словами, нарешті ОБСЄ почула чітку позицію Сполучених Штатів Америки. Вашингтон заявив, що Америка надасть велику допомогу зміцненню демократії в Україні і ретельно спостерігатиме за кожним кроком української влади.

Як стверджує Алекнайте-Абрамікене, США звернуться до партнерів у Європейському Союзі з проханням негайно надати громадянам України безвізовий режим.

Такий крок буде першим у справі підтримки народу України.

Низка європейських делегацій схвально сприйняла цю ідею. На думку багатьох, Майдан зараз потребує чітких сигналів підтримки з боку світового суспільства і не лише політиків, а й пересічних громадян, особливо молоді.

"Я тричі була на Майдані і бачила ці обличчя. Жодної агресії, – розповіла віце-президент. – Вони хочуть жити в європейській та незалежній країні і справедливо бачать гарантію цього у приєднанні до ЄС. Треба відчути цю атмосферу в тому числі і представникам влади. Треба почути свій народ, а не ховатися від нього. Потрібен діалог, але висновок не є радісним: нинішня влада морально слабка для таких дій".

Як повідомлялось раніше, на думку голови делегації Європейського парламенту зі співпраці з Україною Павла Коваля, ЄС має чітко заявити про те, що візи для українців буде скасовано.

Зараз ви читаєте новину «США вимагатиме негайно надати Україні безвізовий режим із ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

143

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути