вівторок, 28 січня 2014 20:00

США можуть ввести фінансові санкції до оточення Януковича - екс-посол

США можуть ввести фінансові санкції до оточення Януковича - екс-посол
Фото: tvi.ua
Необхідно застосувати фінансовий тиск на оточення Віктора Януковича. Про це заявив Посол США в Україні (1998-2000 рр..), старший науковий співробітник Інституту Брукінгса Стівен Пайфер під час відеоконференції в Інституті світової політики.

Він назвав чотири головні кроки, які можуть зробити США зі своєї сторони для врегулювання української політичної кризи.

"По-перше, повинен бути посланий меседж президента Януковича про те, що йому слід утриматися від використання сили і потрібно провести переговори, щоб знайти рішення проблеми. По-друге, ми вважаємо, що повинен бути посланий меседж від американців і європейців до пана Януковича, що вони можуть зіграти роль в конфлікті. У минулу середу американська влада оголосила, що позбавляє права на візу деяких чиновників, які мають відношення до використання насильства. Ми також бажаємо, щоб подальші заходи були прийняті не тільки візові, але і фінансові щодо оточення Януковича. Це оточення повинно тиснути на Януковича, щоб він вів переговори для зупинки кризи. Третє, це послання до опозиції. Їм потрібно донести Януковичу, що слід знайти рішення, а не використовувати силу, щоб уникнути негативних наслідків. Четвертий меседж, Європейський Союз має свій потенціал, і як посередник він міг би допомогти у вирішенні ситуації", - заявив Пайфер.

Він позитивно оцінив ініціативу ЄС провести переговори з російським президентом Володимиром Путіним і зазначив, що Москва зараз робить кроки, які можуть інтенсифікувати і продовжити кризу.
Зараз ви читаєте новину «США можуть ввести фінансові санкції до оточення Януковича - екс-посол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути