субота, 28 червня 2014 10:49

Рада ООН закликала бойовиків скласти зброю і нагадала про утиски кримських татар

Рада ООН закликала бойовиків скласти зброю і нагадала про утиски кримських татар
Фото: espreso.tv

Учасники 26-ї сесії Ради ООН з прав людини напередодні ухвалили резолюцію про співпрацю і допомогу Україні.

У ній є заклик до українського уряду провести реформи, а членів збройних угруповань – скласти зброю, пише Радіо Свобода.

Співавтори резолюції рішуче засудили насильство і порушення, вчинені незаконними збройними угрупованнями, включаючи викрадення, незаконні затримання, вбивства, тортури і жорстоке поводження, зникнення і утиск журналістів, міжнародних спостерігачів та інших осіб.

"Усі незаконні збройні угруповаання мають негайно роззброїтися, звільнити затриманих, а також покинути зайняті адміністративні будівлі відповідно до положень Женевської спільної заяви", – йдеться в документі.

Крім того в Раді ООН з прав людини закликали до поваги прав корінного населення Криму.

"Рада закликає до негайного припинення всіх актів дискримінації та утисків, зокрема щодо осіб, які належать до меншин і корінних народів, а також інших жителів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, які не підтримали незаконний референдум, включаючи етнічних українців і кримських татар", – йдеться в документі.

Резолюція закликає владу України продовжити зусилля з проведення реформ, спрямованих на зміцнення захисту прав всіх громадян, верховенства закону та демократії. Раніше в ООН повідомили, що через кризу в Криму та на Донбасі в Україні близько 55 тисяч людей стали вимушеними переселенцями.

Зараз ви читаєте новину «Рада ООН закликала бойовиків скласти зброю і нагадала про утиски кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути