понеділок, 22 грудня 2014 19:50

Рада Федерації збирається визнати незаконною передачу Криму Україні

Рада Федерації збирається визнати незаконною передачу Криму Україні
Фото: jankoy.org.ua

У Росії Рада Федерації займається підготовкою законопроекту, який визнає недійсним знаходження Криму у складі України в попередні роки. Про це повідомила спікер верхньої палати парламенту Валентина Матвієнко, пише "РИА Новости".

"Проведений нами аналіз рішень, ухвалених у 1954 році про передачу Кримської області зі складу РРФСР до складу Української РСР, говорить про незаконність цього волюнтаристського акту, який був ухвалений з порушенням діючих конституцій і законодавчих процедур", - заявила вона.

"Тому в Раді Федерації ми почали підготовку законопроекту, в якому передача Криму визнається такою, що не має юридичної сили і правових наслідків з моменту прийняття", - сказала Матвієнко на зустрічі президента РФ з представниками обох палат.

Як відомо, наприкінці лютого 2014 року в Крим увійшли російські війська, техніка. Крім того, український півострів заполонили російські "козаки", які увійшли в так звану "самооборону". Вони силоміць витіснили з АРК українських військових і частину проукраїнськи налаштованих громадян.

А 16 березня 2014 року за підвищеної військової присутності російські "маріонетки" провели на території Криму і міста Севастополя так званий "референдум про статус півострова", за результатами якого Росія включила Крим до складу РФ.

Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Росія окупувала та анексувала Крим

Зараз ви читаєте новину «Рада Федерації збирається визнати незаконною передачу Криму Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути